Pannónia Női Borrend Madridban

Forrás: turizmus.com

 2017. április 26. 14:42

A Szépművészeti Múzeum kiállított remekművei mellett magyar borok kincsesházából kaphattak kóstolót a spanyol politika, gazdaság, tudomány és a sajtó hölgyképviselői a madridi Thyssen-Bornemissza Múzeumban, április 20-án.

Dr. Győri Enikő, Magyarország madridi nagykövetének aktív szervezése és részvétele mellett került sor a Pannónia Női Borrend bemutatkozására és borászhölgyeinek kiemelkedőszakmai prezentációjára.

A vendégeket maximálisan elvarázsolták a Heimann, Gere, Thummerer, Divinus, Dubicz, Árvay pincészet borai, a borász hölgyek szakavatott előadása kíséretében.

A Borászok Borásza, Berecz Stephanie természetesen szintén nagy sikert aratott borával.

Isabel Mijares asszony, akit Európa első számú borszakértői és bírálói között tartanak számon, a legnagyobb elismerés hangján értékelte a Pannónia Női Borrend által bemutatott és kóstoltatott borokat.

A mintegy 170 fő, borkedvelő közönség soraiból többen elmondták, hogy nagy meglepetést okozott nekik a borbemutató, mivel a Tokaji borokon kivűl nem rendelkeztek alaposabb ismeretekkel a kiváló magyar borok tekintetében. Kifejezésre juttatták, hogy ez a legjobb bormarketing eszközök egyike, amivel Magyarország élt ezen az estén, hogy összekötötte a művészetet, a gazdasági lehetőségeket a gasztronómiával.

A Borrend tagjai a Nagykövetség szervezésében egy szakmai programon is részt vettek, a Vega Sicilia és Bodegas Portia Borászatokat tekintették meg, életreszóló élményt nyújtva a magyar szakembereknek.