Panziófejlesztés: négy évszakos kínálat Balatonfüreden

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. február 07. 15:49

A Gold Haus Panzió fejlesztése jól mutatja, hogyan lehet megszólítani új célközönséget egy kategóriaváltást eredményező fejlesztéssel, és miként válhat négy évszakossá egy balatoni szálláshely.

Szolgáltatásfejlesztés, modernizálás, a wellness-szolgáltatás négy évszakossá tétele és hatékonyságnövelés volt a célja annak a 70 millió forintos pályázatnak, melyet a 24 férőhelyes Gold Haus Panzióban hajtottak végre Balatonfüreden.

Négy évszakossá vált a balatonfüredi Gold Panzió

Fotó: Gold Haus Panzió

A 2000-ben megnyílt szálláshely a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében 34 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott, ezt egészítették ki saját forrással a tulajdonosok, így valósítva meg a teljes panziót érintő, régóta tervezett fejlesztési programot.

A beruházás során szobáikat teljesen felújították és modernizálták, így immáron 10 tágas lakóegység várja a vendégeket tetszetős külsővel és 21. századi szolgáltatásokkal – tudtuk meg Kiss Sándor tulajdonostól. A szobák nagy része két- vagy háromágyas, emellett két légterű családi szobákat és teraszkapcsolatos superior szobákat is kínálnak. A mozgáskorlátozott vendégeket egy földszinti, sajátos igények szerint berendezett szobában helyezik el.

A fejlesztés eredményeként a panzió négycsillagos minősítést szerzett

Fotó: Gold Haus Panzió

A közös helyiségek a felújítás során éppúgy friss, fiatalos megjelenést kaptak, mint a reggeliző, melyben gazdag napindító étkezést költhetnek el a vendégek. A jellemzően a nyári hónapokra koncentrálódó forgalom széthúzását, az elő- és utószezon forgalmának növekedését a fedett, fűthető medence, a pihenősarok és a 6 személyes finn szauna megépítésétől várják.

A nyári hónapokban a 7,5 x 3,5 méteres medence nyitott állapotában használható, napernyővel és napozóágyakkal. Az emeleten lévő teakonyhánkban kávé, tea elkészítésére van lehetőség, mikrohullámú sütőt használhatnak a vendégek.

Egész évben használható a medence

Fotó: Gold Haus Panzió

A szálláshelyen szívesen fogadják, és gyerekbarát szolgáltatással várják a családokat, ugyanakkor az új wellnessrészleg révén a pihenni vágyó párokat is eredményesen szólíthatják meg, az év minden szakaszában.

A fejlesztések befejezése után a tulajdonosok újraminősítették szálláshelyüket, mely immár négycsillagos kategóriában, versenyképes szolgáltatásokkal folytathatja működését. A minőségben bekövetkezett változást az árazásban is érvényesíteni tudták, a tavalyi évhez képest átlagosan 10 százalékkal emelték áraikat. Vendégeik tartózkodását a tavaszi és az őszi hónapokban borkóstolókkal igyekeznek színesebbé tenni, a reformkori városrész felfedezéséhez igény esetén kísérőt biztosítanak.

Friss, fiatalos megjelenést kaptak a közös helyiségek

Fotó: Gold Haus Panzió

Az egyik legfelkapottabb balatoni település felfedezéséhez a szálláshely fekvése egyébként ideális lehetőséget biztosít, hiszen csendes helyen, de a város szívének közelében fekszik, 10-15 percnyi sétára a Kiserdőtől, a Tagore sétánytól, illetve az Esterházy Strand és Élményfürdőtől.

Dizájnos, fiatalos, tágas szoba

Fotó: Gold Haus Panzió

A hozzájuk érkező visszajelzések szerint a vendégek nagyon elégedettek a változással, ami a szállásközvetítő portálokon lévő értékelés javulásában, valamint a pozitív kommentekben is visszaköszön. A külső megjelenéssel együtt a vendégeket részletesen informáló weboldaluk is megújult, a közvetlen foglalásra lehetőséget adó oldal az értékesítést is támogatja.