Szabadtéri műalkotásba sűrítették az Erős Pista-életérzést

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 30. 13:28

Az Univer 75 éves történetének legnagyobb beruházása a befejezéséhez közeledik: hamarosan megnyitják a vállalat kecskemét-hetényegyházi telephelyén az Erős Pistát és Piros Aranyat gyártó, 7,5 milliárd forintos beruházásból elkészült új üzemét. A telep udvarába Szőke Gábor Miklós szobra kerül majd.

Az Erős Pista új, fiatalokhoz szóló „megPistázott” filmje is az új üzemmel kapcsolatos kampány része. A társaság életében mérföldkőnek számító fejlesztésnek köszönhetően 12 ezer tonnára, vagyis duplájára nő a magyaros ételízesítők gyártókapacitása, amellyel nem csak a hazai piacot, hanem a jelentősen növekvő külföldi exportot is kiszolgálhatja.

Az eredeti, nyers, darált csípős paprika az Univer új, „Pistázd meg!” üzenetével most arra biztat mindenkit, hogy tegyük életünket izgalmasabbá és játékosabbá ételeink megfűszerezésével, amit a vállalat rapelve mesél el az új filmjében.

A többek között az Erős Pistát és Piros Aranyat gyártó új üzem kertjébe ráadásul egy markáns kortárs alkotás is kerül, ami szintén a paprikához kötődik, ennek elkészítésére Szőke Gábor Miklós szobrászművészt kérték fel. „Az erő esszenciája” elnevezésű műalkotásba az Erős Pista-életérzés lényege került.

univerpaprika

Szőke Gábor Miklós Az erő esszenciája c. szobra

Fotó: Univer

A rozsdamentes acélból készült szobrot még az idén végső helyére, az új Univer üzem előkertjébe szállítják. A műalkotás hivatalos felavatására pedig a gyáregység megnyitó ünnepségén kerül majd sor. „Az erő esszenciáját” ezt követően minden Hetényegyházára látogató megcsodálhatja.