#ParisWeLoveYou kampány indul

Forrás: turizmus.com

 2015. december 15. 15:00

Az Atout France, Francia Idegenforgalmi Hivatal, részt vesz a december 15-én induló kampányban, mely Párizsnak, mint Franciaország turisztikai kapujának a vonzerejét kívánja megerősíteni.

A francia kormány, Párizs, az Alliance 46.2 és a többi 50 vállalat és szervezet mellett az Atout France a kampány egyik fő „nagykövete". A november 13-i merényletek több téren is drámaian érintették az Ile-de-France régiót és egész Franciaországot: érzelmileg lesújtotta a franciákat az esemény, melyet követően az egész világ kifejezte együttérzését. Ugyanakkor negatív hatással volt a franciaországi turizmusra is.

 

Az adott helyzet legyőzése érdekében szolidaritási kampány indul, mely Párizs vonzerejét kívánja megerősíteni, nem csupán a párizsiak és a franciák számára, hanem a külföldi turisták felé is.

A kampány gerince a #ParisWeLoveYou hashtag és két fő üzenet, miszerint „Párizs örökké Párizs marad és várja Önt"!, illetve „A Párizs iránti szeretetünk időtlen".

Létrejött a Parisweloveyou.com honlap, mely arra buzdítja az embereket, hogy osszanak meg egy képet, mely jelképezi a francia főváros iránti szeretetüket. A közösségi oldalak erejét kihasználva pedig nagyobb lendületet kívánnak adni a kampánynak.

A kampány folyamán a #ParisWeLoveYou hashtag fizikai formát is fog ölteni. Párizs egyik szimbolikus helyszínén állítanak majd fel egy hatalmas objektumot, melyet a kampányt támogató felhasználók képei borítanak majd.

A párizsiak mellett minden Párizst szerető embert kérnek, hogy csatlakozzon ehhez az együttérzést kifejező mozgalomhoz, mely azt kívánja hirdetni a világ felé, hogy az élet folytatódik és biztonságos Párizsban, mely ma is ugyanolyan gyönyörű.

Az Atout France saját honlapján és közösségi oldalán keresztül támogatja a kampányt. Christian Mantei, az Atout France igazgatója úgy fogalmazott: „a kampányban való részvétel és annak támogatása a nemzetközi szintű kommunikációs platformjaink révén, egyértelmű volt számunkra. Így egyúttal meg is tudjuk köszönni azokat az együttérző üzeneteket, melyeket az elmúlt egy hónapban kaptunk a világ minden tájáról."

Mivel Franciaország 100 millió turistát kíván fogadni 2020-ban, ez a támogató kampány arra emlékeztet, hogy Párizs, azaz Franciaország turisztikai kapuja az marad, ami mindig is volt: a város, melyet szeretünk, a város, mely vendégül látja a világot.

Aki csatlakozni szeretne, az alábbi linken talál rövid leírást a kampányról és a teendőkről magyarul:

http://ee.france.fr/hu/news/parisweloveyou-kampany