Párizs korlátozza a turisztikai célú lakáskiadást

Forrás: turizmus.com

 2023. május 09. 12:07

A párizsi önkormányzat a városban uralkodó lakáshiány enyhítése érdekében nem adna ki több engedélyt cégeknek lakások turisztikai célú üzemeltetésére.

A párizsi önkormányzat meg akarja tiltani, hogy professzionális üzemeltetők az eddiginél több új lakást adjanak ki turistáknak a központi negyedekben. Az intézkedéssel a francia főváros lakóit védenék a turisztikai célokra fenntartott bútorozott szálláshelyek számának robbanásszerű növekedésétől. Jelenleg már 43 ezer ilyen lakás van Párizsban – írja a kurier.at a Le Parisien tudósítása alapján.

Megtiltanák új szobák és lakások kiadását például a Marais és a Quartier Latin negyedekben, a Montmartre, a Champs-Élysées és az Eiffel-torony környékén. Az intézkedés nem érintené a magánszemélyek lakáskiadását, ami évente legfeljebb 120 napra megengedett. A javaslatról, amely egy új városépítési terv részét képezi, júniusban döntenek.

Párizs központjában már 43 ezer lakást tartanak fenn turisztikai célokra

Fotó: 123rf.com

A város a súlyos lakáshiány leküzdése érdekében már évek óta szigorúan szabályozza az irodák és a hosszú távra kiadott bérlakások turisztikai szálláshelyekké történő átalakítását. A tevékenységhez engedélyre, valamint arra van szükség, hogy a város egy másik pontján egyidejűleg egy másik lakás létesüljön.