Partnerség az ökoturizmusban – konferencia a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2014 rendezvényen

 2014. június 05. 11:34

A természetvédelemért felelős minisztérium az idén immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot.

A rendezvény helyszíne az idén Tata, hazánk egyik ígéretesen fejlődő öko- és aktív turisztikai fogadóterülete. A rendezvény társszervezői a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Tata város Önkormányzata, valamint a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület.

A rendezvény idén is egy ökoturisztikai és természetvédelmi konferenciával indul június 13-án (pénteken). A legnagyobb hazai szakmai tanácskozás idei kiemelt témája a partnerség. A konferencia első részében neves szakemberek a legjobb hazai gyakorlatokat mutatják be a védett természeti területeken és egyéb ökoturisztikai célpontokon megvalósuló együttműködésekről. A véleményformálásra és a közös gondolkodásra az előadásokat követő műhelybeszélgetés biztosít teret. A műhely kiemelt célja annak feltárása, hogy egyes helyszíneken, illetve egyes szolgáltatók viszonylatában mi akadályozza a partnerségben rejlő előnyök felismerését, a számos helyen eredményesen működő példák terjedését.

Az előadásokat követően az érdeklődők szakvezetéses terepi programok keretében, gyalog és kerékpáron fedezhetik fel Tata városának gazdag természeti örökségét.

A konferencia részletes programja itt tölthető le. A konferenciára előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi oldalon: www.visittata.com/info/magyar-nemzeti-parkok-hete-2014

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 rendezvény nagyközönségi programjait www.magyarnemzetiparkok.hu/mnph weboldalon olvashatja.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a szakmai és nagyközönségi programokon egyaránt!