Pénteken kezdődik a XX. Országos Étterem Hét

Forrás: MTI

 2021. szeptember 30. 10:21

A tavaszi kényszerű kihagyás után október 1-jén megkezdődik az őszi Országos Étterem Hét.

A szervezők közleménye szerint ugyan az élelmiszerárak erősen növekedtek az utóbbi hónapokban, az Étterem Héten az árak a tavalyi szinten maradtak. A menüáraknál a vendégek a 3900 forintos "top", a 4900 forintos "prémium", vagy az 5900 forintos "exkluzív" árkategóriákban választhatnak menüsorokat.

Az idei, jubileumi évben egyes éttermek még szélesebb lehetőséget kínálnak vendégeiknek október 1. és 10. között: szintén kedvező kiegészítő áron ritka vagy különleges alapanyagokból készült előételek és főételek is megkóstolhatók.

Mintegy 100 hazai étterem vesz részt a programban, a vendégek ezúttal akár Michelin-ajánlással rendelkező étteremben is helyet foglalhatnak. A kulináris esemény ajánlatai között szerepel például az egri bor és a lezser fine dining budapesti otthona, a St. Andrea Restaurant menüsora is.

A jubileumi Országos Étterem Hét tíz napig tart

Fotó: 123rf.com

Az érdeklődők a www.etteremhet.hu weboldalon foglalhatnak asztalt az októberi dátumokra. A minőségi vendéglátás érdekében a helyek csak korlátozott számban elérhetők: az éttermek átlagosan óránként maximum 10-20 helyet tartanak fenn az Étterem Hét program keretében regisztrált vendégeknek, ezzel is biztosítva a biztonságos és kényelmes étkezést, a higiéniai és egészségügyi követelmények betartását.