Pénteken nyílik a megújult Budapest Park

Forrás: MTI

 2014. április 24. 16:32

Kiscsillag és ZUP koncertjével nyitja meg harmadik szezonját pénteken a Budapest Park, amely új arculatot kapott.

"Ez minden eddiginél erősebb szezon lesz a programokat tekintve és igyekeztünk ehhez méltó környezetet is teremteni" - mondta Gerendai Károly, a Park egyik tulajdonosa a rendezvénysorozat csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta: új szlogenjük, a "Hagyd kint a valóságot!" értelmében varázslatosabb környezet, meseszerű világ várja a közönséget. Az MTI-nek elmondta: nemzetközi programjában is jelentősen erősödik a mostani év, több sztár lép fel a nagyszínpadon és a már bejelentett fellépők mellett folyamatosan újabb produkciókról tárgyalnak.

 

Gerendai Károly újként emelte ki, hogy július 24-én a HIM nevű finn zenekart, június 6-án pedig - a Subscribe mellett - a holland Dope D.O.D.-ot láthatja a közönség. Emellett a nyár folyamán a Gogol Bordellótól az Everlastig, a Dropkick Murphystől a Sick Of It Allig, a Joss Stone-tól a Dream Theaterig neves nemzetközi előadók lesznek a Park vendégei.
Kiemelte: nagy érdeklődésre tarthat számot a június 16-i Aerodrome Fesztivál, amelyen a Limp Bizkit, a Rob Zombie, a Megadeth és a Powerman 500 lép fel. Május elsején a szerb Emir Kusturicát és a No Smoking Orchestrát várják a nagyszínpadra, május 8. és 10. között pedig megrendezik a Final Festival Nemzetközi Diákfesztivált, amelyen a brit Pendulum szerepel.

Mint mondta, az első négy hét fellépői között lesz a hazai zenei élet élvonalából a Copy Con, a Bikini, az Alvin és a Mókusok, a Carbonfools, a Bëlga, az Ocho Macho, a Ghymes, a Punnany Massif, Charlie és a PASO. A legnagyobb befogadóképességű fővárosi szórakozóhelyen szombaton a 30Y és az Anima Sound System lép fel.

Gerendai Károly kitért arra, hogy az elektronikus zene helyszíneként a nagyobb befogadóképességűvé alakított és új nevet kapott Park Dance Arena várja közönségét a legnevesebb dj-kkel. Újdonságként említette a Sörkertet is, ahol sportközvetítéseket lehet nézni.

Rimóczi Imre művészeti vezető kiemelte: erősítik a hely összművészeti jellegét, a Bunker Kortárs Galéria két kiállítását kültéri installációkkal egészítik ki, emellett performanszok, színházi produkciók várják a közönséget és bővül a gasztrokínálat is.