Péntektől nyithatnak a fővárosi éttermek zárt terei

Forrás: MTI/turizmus.com

 2020. május 28. 13:20

Péntektől be szabad menni a fővárosi vendéglátóhelyek és a szállodai éttermek belső tereibe, de a személyzetnek kötelező maszkot viselni.

Megjelent a Magyar Közlönyben a fővárosi védelmi intézkedések következő üteméről szóló kormányrendelet; ennek értelmében a vendéglátóhelyek belső részében a tartózkodás, a megrendelt étel fogyasztása megengedett, de a dolgozóknak a vendégek által látogatott területeken maszkot kell viselniük, és be kell tartani a védőtávolságot –közölte Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a csütörtöki online sajtótájékoztatón.Ez vonatkozik a szállodák által üzemeltetett vendéglátóhelyekre is. A szálláshelyek fogadhatnak vendéget, és a vendégek számára az ott-tartózkodás megengedett – fogalmaz a rendelet.Emellett kinyithatnak a szabadtéri játszóterek is.

Péntektől az éttermek zárt terében is lehet fogyasztani

Fotó: 123rf.com

Egy másik kormányrendelet lehetővé teszi szabadtéri rendezvények – a többi között sportrendezvények, kulturális rendezvények, színházi előadások, kiállítások, cirkuszi előadások – megtartását (ennek szabályairól itt írtunk), valamint a nemzeti parkok szabadtéri létesítményei is látogathatók.