Majdnem dobogós lett a Világbajnokságon a Gundel séfje

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 10. 13:42

A hétvégén hirdettek eredményt a pénteken lezajlott Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai szervezet Frankfurtban megrendezett Ifjúsági Szakács Világbajnokságán.

A hazánkat képviselő Pereszlényi Alexandra, a Gundel sous chef-je 21 nemzet indulói közül az egyik legfiatalabb versenyző volt, aki éppen csak lecsúszott a dobogóról. A zsűri tagjaival folytatott beszélgetés során dicsérték alapos felkészültségét, korrekt munkáját, szép tálalásait jó időbeosztását.


Az 1248-ban Franciaországban alapított több mint 80 országban 25000-et meghaladó taglétszámú Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai szervezet ifjúsági Szakács Világbajnokságának különlegessége, hogy a 27 év alatti versenyzők nem egy alaposan begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetés kosár” (black box) tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan 4 óra alatt egy 3 fogásból álló, 4 adagban elkészített menüsort.


A black box tartalma ez volt: nyelv hal, pisztráng, bárány borda és comb, articsóka, borsó és mangó. Alexandra B5-ös sorszámot kapta, ami azt jelentette, hogy a délutáni csoportban kezdte meg a versenyzést, 13.45 perckor.

Érdekesség: Az ifjú séf szeptember 11-én, hétfőn tölti be a 25. életévét.