Pezsgő Június Nagykóstoló

Forrás: MTI

 2017. június 01. 15:17

Több mint 30 magyar és 40 külföldi pincészet mintegy 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat a Pezsgő Június Nagykóstolón június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
A Winelovers által szervezett rendezvény nem csupán a kóstolható tételek számában, de azok változatosságágában és minőségében is szeretné lenyűgözni a látogatókat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A magyar termelők kínálatáról szólva kiemelték, hogy a pezsgős berkekben már jól csengő nevek mellett számos olyan pincészet is megmutatja buborékos büszkeségeit, amely elsősorban csendes borairól ismert.

Az egyik vezető magyarországi pezsgőkészítőként számon tartott Garamvári Pincészet hét különböző pezsgőt kínál, például egy 100 százalékban hárslevelűből készült különlegességet is.


A Borkollégium ingyenes Pop-Up School előadásain Garamvári és Kreinbacher magnum palackok nyílnak, és Magyarország legdrágább pezsgőjét is megismerhetik az érdeklődők: maga a borász, Demeter Zoltán tölti a poharakba. A Törley Pezsgőpincészet előadásán az alapvető pezsgőkészítési eljárások ismertetését egy-egy pohár pezsgővel kísérik, a Gancia pedig az olasz pezsgőkből ad ízelítőt.

A látogatók széles áttekintést kapnak a nemzetközi kínálatból is: több mint negyven külföldi pincészet változatos eljárással készült pezsgői lesznek elérhetők. A prosecco, a cava, a crémant és az újvilági pezsgők kedvelői is találkozhatnak jól ismert nevekkel, de felfedezhetnek új stílusokat és márkákat is, többek között Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Németország, Dél-Afrika, Ausztrália, Új-Zéland és Argentína pezsgőit.

A Winelovers Angol Pezsgő Standján három olyan, tradicionális eljárással készült angol pezsgő lesz elérhető, amely már kivívta a borszakértők elismerését, a Champagne Teremben pedig negyven különböző tétel - köztük az ikonikus Dom Pérignon - kóstolható külön térítés ellenében.

A champagne-ok különös figyelmet kapnak ezen a napon: Fiáth Attila Master of Wine aspiráns vezetésével kilenc champagne-ház kilenc különböző évjáratból érkező tételeit kóstolhatják meg az exkluzív mesterkurzus vendégei. A kóstolón a legjobb nevű champagne-házak palackjai nyílnak meg, 2002-től 2010-ig kilenc, egymást követő évjáratot bemutatva.