Pezsgőbár nyílt a Madách téren

 2014. március 27. 12:01

Március közepén új koncepció érkezett Budapestre: a Double Bubble pezsgőbár attól újszerű, hogy nemcsak poharazni lehet a pezsgőket, de az izgalmas kóstolósorokkal a vendég megismerheti, szinte bejárhatja a legnépszerűbb pezsgőtermő vidékeket.

A borkedvelők mellet a minőségi pezsgők rajongói is egyre többen vannak hazánkban, ezért a Double Bubble pezsgőbár a Champagne-ból ismert, de Európa nagyvárosaiban is rendkívül népszerű koncepcióval nyitott meg március közepén, új találkozópontként a város szívében, a Madách téren.

 

Aki nemcsak egy finom italra vágyik, hanem szeretne többet megtudni a buborékos italokról, az többféle kóstolószett közül is választhat. Egymás után kóstolhat egy hazai palackos erjesztésű pezsgőt és egy champagne-t, összehasonlíthatja Franciaország három borvidékének pezsgőit, vagy több champagne kóstolásával a házak egyedi stílusjegyeivel ismerkedhet.

A pezsgőkkel kapcsolatosan itthon sok tévhit és előítélet szerepel a köztudatban, a Double Bubble ezek ellen sorakoztat fel széles kínálatot.

Az ételkínálat kialakításánál Magos Zoltán chef, akit korábban a TV Paprika és a Pastrami étterem konyhafőnökeként ismert meg a hazai gourmet közönség, most a pezsgőket ideálisan kiegészítő, könnyű ételekben gondolkodott. A klasszikus parmezán, brie vagy érlelt sonkatálak mellett az elmaradhatatlan kaviár és a gazdagabb tételekkel harmonizáló áfonyás libamájpástétom szerepelnek a kísérőfalatok között.

 

A bár nemcsak kínálatában, de kialakításában is újszerű. Teraszra nyíló frontja felnyitva bárpultként szolgál és a belsőépítészet egybenyitott tereit idézi.