Itt vannak az idei Piaggio pizzafesztivál nyertesei

Forrás: turizmus.com

 2024. május 08. 13:32

A hazai pizzakészítők és pizzériák is összemérték erejüket a hétvégén megrendezett III. Piaggio Pizza és Prosecco Fesztiválon.

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show keretében került megrendezésre 2024. május 3-5. között az immáron III. Piaggio Pizza és Prosecco Fesztivál & Verseny Budapesten, a Kincsem Parkban.

A Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében megvalósult fesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei voltak jelen, akik amellett, hogy folyamatosan készítették a pizzákat a látogatóknak, egymással is versenyeztek, ráadásul a három nap alatt workshopokat és bemutatókat is tartottak azok számára, akik a pizzakészítés rejtelmei iránt érdeklődnek, vagy tanulni szerettek volna olyanoktól, akik az Olaszországban megrendezett pizzavilágbajnokságokon is szép eredményeket értek el.

A háromnapos rendezvény alatt kemencebemutatókon is részt vehettek a látogatók, de az olasz kávé és az olasz alapanyagok is nagy szerepet kaptak, hiszen számos alapanyag-forgalmazó is képviseltette magát a rendezvényen.

A pizzériák versenyének győztesei

Fotó: Piaggio Pizza és Prosecco Fesztivál & Verseny

Szombat délután két versenyre sor került. A Pizzakészítő Bajnokságra bárki jelentkezhetett, aki szerette volna megmérettetni magát a szakmai zsűri előtt. A verseny a következő eredménnyel zárult:

I. helyezett: Szabó Sándor, aki az előző két fesztivál versenyén is remekelt

II. helyezett: Pál Renátó

III. helyezett: Sándor Zoltán

 

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatták be különleges pizzáikat, a szakmai zsűri különböző kategóriákban értékelte a versenymunkáikat:

Legszebb pizza és a Közönségdíj győztese:

Fermento Pizzéria

Legkreatívabb pizza:

Pizza Accademia

Bocanova Olasz Étterem

Legjobb ízharmóniájú pizza:

Rossita Pizzéria

Forni di Napoli

Legjobb pizzatészta:

P7 by Lázár Chef

Gomolya Pizza Truck

Legfinomabb pizzafeltét:

Vadregény Bisztro & Pizza

La Piccola Napoli Pizzéria

 

A népszerű programelemek is visszatértek, volt Freestyle Pizza Bemutató Apró Séf közreműködésével, és kilátogattak a rendezvényre a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai is.