Pintér Katalin a Chaine des Rotisseurs új elnöke

Forrás: turizmus.com

 2020. október 15. 14:55

A Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság éves, tisztújító közgyűlésén a tagság 12 év után új elnököt választott Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómiai Kft. tulajdonosa személyében.

A Chaine des Rotisseurs október 5-én a Gerbeaud Házban tartotta éves közgyűlését, ahol tisztújítást is történt. Tizenkét év után Novák Iván leköszönt az elnöki pozícióról és az új elnöknek Pintér Katalin választották meg. Az elnökség további tagjai: Vig Bence, Hanzély Attila, Meskál Tibor, Kovács Lázár, Kozma Kálmán, Raj Ráchel és Barka Áron.  A felügyelőbizottság tagjai: Novák Iván, Makai Éva és Komáromi Péter.

Pintér Katalin

Fotó: Gerbeaud

A vezetőség az első elnökségi ülésen deklarálta, hogy az alapítók céljain túl a magyar gasztronómia, a helyi alapanyagok népszerűsítését kívánja a szervezet támogatni. A pandémia okán több kisebb, lokális rendezvény megtartását tervezik.

A lovagrend – mely 1248-ban Franciaországban alakult majd a XX. század közepén megújult – az igényes gasztronómiát támogatja. Baráti vacsoraesteket, kirándulásokat és egyéb rendezvényeket szerveznek, ahol az étkezések végén minden esetlen laudáció (méltatás és építő kritikai értékelés) is elhangzik. A szervezet fele-fele arányban amatőr és profi tagokból áll.

A Chaine des Rotisseurs fontos küldetése a fiatal szakemberek támogatása is. Magyarország is több mint tíz éve sikeresen részt vesz a fiatal szakácsok és sommelierek nemzetközi versenyén. Többek között Kovács Lázár, Széll Tamás, Ádám Csaba és Tóth Ágnes is szép sikereket ért el a világversenyeken.

A világszervezet döntése alapján a 2020. évre tervezett ifjúsági világbajnokság megrendezését 2021-re halasztották, így lesz lehetőség mind az idei győztes (Lendvai Levente – Arany Kaviár), mind a jövő évi nyertes nemzetközi szereplésére – tudatta a szervezet.

Kapcsolódó cikkek