Portásverseny: íme a nyertesek

Forrás: turizmus.com

 2014. október 28. 18:37

Október 28-án zajlott a döntője a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és az Aranykulcs Egyesület közös szervezésében lezajlott III. Országos Gunst András Portásversenynek. Hírünket megismételjük - ezúttal a verseny támogatóit is felsorolva a cikk végén.

A versenyen összesen 38 szállodából 53 portás vett részt, a döntőbe, melynek a budavári Hilton Budapest adott otthont, 9 fiatal szakmabeli került be.

A verseny helyezettjei:

I.                    Karlik Tímea - Danubius Hotel Aréna (a képen középen, Ungár Tamással és Niklai Ákossal)

II.                  Papp Sára – Hotel Zenit Budapest Palace

III.                Magdics Szilvia – Corinthia Hotel Budapest


Különdíjat kapott:

-          Ladányi Krisztián – Hotel Colosseum Mórahalom

-          Gila Katalin – Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace (Mellow Mood Hotels)

-          Tomalik Péter – Estilo Fashion Hotel (Mellow Mood Hotels)

A verseny célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a szakmai tudás, a jó minőségű szolgáltatás fontosságára.

Niklai Ákos és Ungár Tamás, az MSZÉSZ és az Aranykulcs Egyesület elnökei az eredményhirdetésen azon túl, hogy gratuláltak a fiatal és ambiciózus szakembereknek, kiemelték: az elmúlt 20-30 évben nagyot változott a világ és a portás szakma is, mások az elvárások, a vendégigények. Ugyanakkor a portás személye ma is kulcsfontosságú, nagyban múlik rajta, hogy a vendég pozitív élményeket szerezzen itt tartózkodása során, és elégedetten távozzon.

A nyertes Karlik Tímea öt éve dolgozik a Danubius Hotel Arénában, három éve recepciósként. Mint mondta, nagyon örül az elismerésnek, amely további motivációt jelent számára. Jövőjét is a szállodai szakmában képzeli el, mindenképpen olyan munkakörben, amely kellőképpen mozgalmas, és közvetlen kapcsolatban lehet a vendégekkel.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesülete köszönetét fejezi ki a III. Országos Gunst András Portásverseny nyerteseinek felajánlott díjakért:

Turizmus Panoráma, Top Trade, Matusz-Vad, Assur, ExperiDance, City Taxi, Turizmus Trend -  Vendég és Hotel

Evidens Bisztró, Fenyves Szálloda és Konferencia Központ, Gundel Étterem, Halászbástya Étterem, Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge, Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Legenda Kft., Leonardo Hotel Budapest, Swiss Clinic, Vendéglő a KisBíróhoz.