Prémium kategóriás szállodát építenek Sárváron

Forrás: turizmus.com

 2022. április 02. 09:26

A sárvári kórház mögött, a Csónakázó-tó mellett lévő, magántulajdonban álló 3,7 hektáros területen több mint tízmilliárd forintból valósul meg a Modero Health Concept Hotel Sárvár.

Az új, prémium kategóriás szálloda organikus szellemiségéhez igazodva a napokban egy emlékfát ültettek el a leendő hotel kertjében – írja a Sarvarosvaros.hu.

Bencze Zsolt, a szállodát építtető és üzemeltető Unione Sárvár Kft. ügyvezető igazgatója az eseményen elmondta, hogy 15 évnyi előkészítés után sikerül megvalósítaniuk az egyedi koncepciójú hotelt. Kiemelte, hogy a több mint 10 milliárd forintos beruházást 2,5 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében. Az új szálloda mintegy száz munkahelyet teremt a városban.

A 83 szobás, prémium kategóriás hotel kivitelezése már a tél folyamán megkezdődött, az alapozásnál tartanak a munkálatok, és nemsokára elkezdik felhúzni az épületet. A szálloda a tervek szerint 2023 őszén nyitja meg kapuit.

Az új sárvári hotel látványterve

Fotó: sarvarvaros.hu

Kondora István polgármester arról beszélt, hogy a beruházás fontos mérföldkő a város számára. Meglátása szerint akkor válik Sárvár európai értelemben is fürdővárossá, ha megépül a prémium kategóriás hotel.

Az ünnepségen elültetett emlékfánál egy emléktáblát is elhelyeztek, amely a természettel összhangban kialakított koncepcióval összhangban a szálloda jelmondatát hirdeti: „Testi egészség, lelki egyensúly”.