Programsorozat az őszi balatoni szezonért

Forrás: MTI

 2014. szeptember 14. 17:02

Ősszel is Balaton! címmel programsorozatot indít október 22-étől a tó körüli turisztikai szervezetek összefogásával létrejött Balatoni Regionális TDM Szövetség - tájékoztatta Fekete Tamás, a szervezet alelnöke szombaton az MTI-t.

A november 2-áig tartó eseménysorozat tulajdonképpen a tavaszi Nyitott Balaton elnevezésű akció őszi változata. Az a célja, hogy felhívják a figyelmet, nem csak nyáron érdemes a tóhoz utazni - ismertette. Fekete Tamás szerint a tavaszi akció példaértékű és sikeres volt: a balatoni szezon megnyújtása és a turizmus fellendítése érdekében a régió önkormányzatai, TDM-szervezetei, valamint több száz vállalkozás fogott össze, és ennek köszönhetően több helyen mértek érdemi forgalomnövekedést.

Az őszi akció középpontjában a balatoni borok, ételek és az aktív programok állnak. Eddig 102 vendéglátóegység, köztük 28 borospince, és mintegy 150 szállásadó csatlakozott a megmozduláshoz, valamint 64 kisebb-nagyobb, részben ingyenes programot kínálnak az akció idejére helyi önkormányzatok, múzeumok, szervezetek, vállalkozások. A pincészetekhez például ingyenes járatokat biztosítanak, Balatonmáriafürdőn túrát szerveznek a védett pincesorokhoz, Siófokon pedig Kálmán Imre kedvenc ételeivel és operett-előadással várják a vendégeket.

Újdonság, hogy több szezonális szállásadó és vendéglátóegység nem zár be októberre, hanem az akció idején még szolgáltat, ezzel segítve az őszi Balaton szépségeinek és lehetőségeinek felfedezését - tette hozzá Fekete Tamás.
Az eseményekről és a lehetőségekről a www.nyitottbalaton.hu közöl részleteket.