Project ECHO: új olcsó szállodamárkával lép a piacra a Wyndham

Forrás: turizmus.com

 2022. április 04. 10:08

A világ legnagyobb szállodavállalata, a 95 országban 9 000 szállodát üzemeltető Wyndham új, hosszútávú tartózkodásra specializált, olcsó szállodamárkával lép a piacra.

Bár a márka elnevezése még nem végleges, az első " munkacímén" Project ECHO (Economy Hotel Opportunity)-nak nevezett szálloda 2023-ban nyílik meg, majd két éven belül 50 új házat nyit a Wyndham két legnagyobb franchise-partnere, a Sandpiper és a Gulf Coast.

Az elmúlt két év számai azt bizonyítják, hogy az olcsó, hosszútávú tartózkodásra berendezett hotelek teljesítése jelentősen felülmúlta a többi szegmensét, új rekordokat ért el mind a foglaltságban, mind az ADR- és RevPar-mutatókat illetően – derül ki a VIMOSZ hírleveléből.

Egy Project ECHO-szálloda látványterve

Fotó: Wyndham

Míg 2019-hez képest a teljes amerikai szállodahálózat RevPar-mutatója 17%-os visszaesést mutat, addig a hossztávú, olcsó szegmens RevPar-ja 8%-kal nőtt. 2021-ben e hotelek foglaltsága 78%-os volt, ami 20%-kal haladta meg a teljes USA szállodai állomány foglaltsági szintjét.

Az új koncepciót egy héttagú tanácsadó testület irányítása alatt dolgozták ki, akik már közreműködtek a Wyndham két másik új márkája, a La Quinta by Wyndham's del Sol prototípusának (jelenleg 130 ilyen hotel üzemel, és 56 fejlesztése zajlik), és a Microtel by Wyndham's Moda prototípusának (40 hotel fejlesztése zajlik) kialakításában.

A rendkívüli mértékben növekvő építőipari költségek miatt az ultrahatékonyság iránt nagy igény van. A fenti három prototípus, az érték-engineering és a nagyon jól szervezett üzemeltetés alapján kiváló beruházási megtérülést garantál.

Egy ECHO-szálloda kevesebb mint 8 000 négyzetméteres telket igényel, melyre 4 500 négyzetméter hasznos alapterületű épület építhető, melynek 74%-a bérbeadható. A lakóegységeket hatékonyan tervezett közös területek (lobby, fitness center, vendégmosoda) egészítik ki, annak érdekében, hogy minimális legyen a munkaerőigény.