Prosecco láz Londonban

Forrás: turizmus.com

 2018. december 13. 14:34

Bár már februárban megnyílt a Tower Bridge és a Borough Market közelében található Prosecco House, szilveszter közeledtével számítanak igazán csúcsforgalomra.

A prosecco jelenleg az egyik legmenőbb italnak számít, és nemcsak Londonban, hanem szerte a szigetországban. A fiatalok körében különösen népszerű, azért is, mert olcsóbb, mint az igazi francia pezsgő, és mert szinte mindenfajta ételhez és alkalomhoz illik, nemcsak elegáns vacsorákhoz és ünnepekhez. Nem véletlen, hogy nagy sikere volt a tavaly áprilisi Prosecco fesztiválnak. ahol a legkülönfélébb harapnivalókkal párosították. – írja az alltomresor.se

Még pizza mellé sem szentségtörés, nyáron magától  értetődő, de a karácsonyi asztalra is való, az óévbúcsúztató partikhoz meg elengedhetetlen. A londoni Time Out különösen dicséri a februárban nyílt helyet, kiemelve annak előétel és snack választékát.

London kedvenc itala

Fotó: turizmus.com

A Prosecco House több mint 20 féle pezsgőt tart az itallistán. Az italok kiválasztását és megrendelését természetesen a bár tulajdonosa személyesen végzi, leginkább öt dűlőszelektált szőlőültetvénytől importál, Olaszország Veneto régiójából.

Tartanak dobozos proseccot is, és kisebb választékban egyéb, a buborékos italhoz jól illeszkedő más nedűket is. Az enteriőr szintén olasz munka, nem hiányoznak a márvány lapok, és a halványsárga bárszékek sem.

Kapcsolódó cikkek