Külföldi hallgatók receptjeiből álló szakácskönyvet adott ki a pécsi egyetem

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 15. 10:35

2019 után újabb nemzetközi szakácskönyvvel rukkolt elő a Pécsi Tudományegyetem.

Idén újabb nemzetközi szakácskönyvet jelentetett meg Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem (PTE). A külföldi hallgatók receptjeiből összeállított kiadvány ezúttal elsősorban a levesekre, salátákra és a desszertekre fókuszál, de a cél nem változott: megismerni a több mint 130 országból Pécsre érkező tanulók hazájának gasztrokultúráját, ízlésvilágát, különleges ételeit.

A Pécsi Tudományegyetem egyik globális értelemben vett egyedi produktuma, az „50 étel a nagyvilágból” című szakácskönyv 2019-ben jelent meg az egyetem hallgatóinak aktív közreműködésével. A nagy sikerű kötet folytatásaként újabb 50 receptet gyűjtöttek össze a kötet szerkesztői, miután a PTE-n tanuló mintegy 5000 külföldi és 17 000 magyar hallgató között ismét receptversenyt hirdettek meg.

A szakácskönyvet a Líra könyvesboltokban lehet megvásárolni

Fotó: Csortos Szabolcs/PTE

Miseta Attila professzor, az egyetem rektora a kiadvány kapcsán elmondta: „Akár szimbolikusnak is tekinthető, hogy a második „egyetemi szakácskönyv” a Centenárium évében jelenik meg: éppen 100 évvel ezelőttre datáljuk a modern felsőoktatás kezdetét Pécsett. Hazánk minden bizonnyal egyik legsokszínűbb és legnemzetközibb egyeteme méltán büszke arra az interkulturális közegre, amely valójában évszázadok óta körülöleli az itt tanulókat, kutatókat, a városlakókat” – hangsúlyozta a rektor.

Az Újabb 50 étel a nagyvilágból című szakácskönyv a Líra bolthálózatán keresztül vásárolható meg.