Rafinált szállodai kényeztetések – tippek a világból

Forrás: turizmus.com

 2019. június 12. 16:44

A világ sokezer szállodája igyekszik nap mint nap kitűnni egyéni attrakciókkal, és új módokat kitalálni a vendégek elkápráztatására. A Travel and Leisure összeszedte a legérdekesebbeket.

A Salisbury Millsben található Caldwell House Bed and Breakfast vendégei minden este frissen sült pitét fogyaszthatnak a cseresznyéstől az almásig – kezdi a felsorolást a Travel and Leisure cikke.

A 2018-ban nyílt ohioi Doghouse-ban a vendégek egész nap élvezhetik a kézműves söröket, köszönhetően a szobákban elhelyezett mini hűtőszekrényeknek és sörcsapoknak.

A vermonti Twin Farmsban a vendégeket egy retrónak számító játékkal, fából készült puzzle-lal lepik meg.

A Los Angeles-i West Beverly Hillsben szombat esténként a szálloda jókora liftjébe lépő vendégek egy koktélbárt találnak, ahol a ház speciális koktéljait kóstolhatják meg.

Sörcsap a szobában az ohioi Doghouse-ban

Fotó: brewdog.com

A denveri DoubleTree by Hilton Hotel vendégei tematikus lakosztályokban aludhatnak a Donkey Kong játéktól a diszkószobáig, ahol sejtelmes fényű lávalámpák szórják a fényt, vagy éppen fodrászszalont imitáló helyiségekben pihenhetnek.

A New York-i Broadwaytól csupán pár lépésnyire lévő Chatwalban a szálláshelyen tartózkodó vendégek már a szobában átélhetik a zenés színházi produkciók élményét, a gyerekek például különféle musicalek jelmezeibe öltözhetnek. A szálloda délutáni teát is kínál, méghozzá zenés előadásoktól ihletve: a süteményeket egyebek között az Aladdin és az Oroszlánkirály előadások jegyében alkotják meg.

A Betsy-South Beach, egy családi tulajdonban lévő luxus butikhotel Miami Art Deco kerületében, különleges meglepetéssel szolgál: ha valaki elalvás előtt könyvet olvasna, bekészítenek az ágyához egy újrahasznosított papírból és vadvirágmagból préselt könyvjelzőt.

A Nashville Opryland Resort üdülőhelyen a vendégeket híres zenészek és énekesek hangján keltegeti a porta, ha korán akarják kezdeni a napot.

A St. Regis specialitásai közé tartozik a Napóleon idejéből származó sabering. A pezsgős palack nyakát hajdanán a belevaló legények és főurak karddal nyitották ki, ma ezt ügyes pincérek gyakorolják, a vendégek kívánságára.