Ragyogóan teljesít az idén az Orbis

Forrás: turizmus.com

 2017. október 26. 17:01

Nyilvánosságra hozta 2017. harmadik negyedévi eredményeit a Kelet-Európában szállodákat üzemeltető Orbis. A vállalat növelte az átlagárat és az egy kiadható szobára jutó árbevételt is.

Az idei év első 9 hónapja során az árbevétel 6.3%-kal 258.8 millió euróra nőtt. A működési eredmények növekedtek az összes piacon a kelet-európai régióban (6.6%-os összehasonlítható alapú RevPAR növekedés összesen), mely az átlagos szobaár növekedésének köszönhető (5.1% y/y)

Portfolió-fejlesztés és eszközmenedzsment

Az Orbis tovább erősíti jelenlétét a régió stratégiai piacain, illetve nagy potenciállal rendelkező további piacokat is megcéloz. Csak a harmadik negyedévben 3 szálloda csatlakozott a hálózathoz (310 szobával) management és franchise szerződésekkel, belépve két új piacra: Szerbiába és Bosznia-Hercegovinába, illetve további 5 új szállodára vonatkozó megállapodás került aláírásra (610 szobával), melyek a következő években csatlakoznak a Csoporthoz.

A management és franchise megállapodások keretében nyílt szállodák, melyek az Orbis fejlesztési tervének stratégiai elemét képezik, a pénzügyi nyereség mellett egyéb előnyöket is jelentenek.

Az Orbis emellett saját beruházásokkal is fejleszti hálózatát, nevezetesen 6 új szálloda esetében (906 szoba összesen), melyből 4 új építésű, 2 pedig meglévő felújítása. Összességében az Orbis jövőbeni fejlesztései rekord-magas, 42 új szállodát, több mint 5100 szobát jelentenek a következő 3 évben. Mindemellett az Orbis pénzügyileg erős pozícióban van és továbbra is aktívan keresi az új növekedési lehetőségeket és feltérképezetlen piacokat.

Az első számú európai apartman szállodai márka, az Adagio megjelenésével az Orbis bővíti márkaportfolióját, tovább diverzifikálja hálózatának fejlesztését és belép az apartman-szállodai piacra is, ami tovább gyorsítja a növekedését.

A moszkvai Adagio Aparthotel Paveletszkaja szobája

Fotó: accorhotels.com

„Nagyon elégedett vagyok az Orbis teljesítményével 9 hónap után 2017-ben. Az üzemeltetési teljesítményünk kiemelkedően stabil és jó úton vagyunk céljaink elérésében – ez lehetővé teszi, hogy megerősítsem az Orbis működési EBITDA célszámait, melyeket még júliusban állapítottunk meg. További ambiciózus céljaink vannak a következő hónapokra tovább erősítve szállodai hálózatunk fejlesztését és a Csoport hatékonyságát” – foglalta össze az eredményeket Gilles Clavie, az Orbis S.A. elnök-vezérigazgatója.