Ramada helyett a VAMED adja a márkát az Aquaworldben

Forrás: turizmus.com

 2014. december 09. 22:24

December 9-től az osztrák VAMED Vitality World magyarországi leányvállalata irányítja a budapesti Aquaworld Resort Budapestet. Az új vezérigazgató is Ausztriából érkezett.

A tulajdonos (Aquaworld Zrt.) a régi, sőt, ez a cég marad az alkalmazottak munkaadója is, de december 9-től a szállodát és a hozzá tartozó élményfürdőt az osztrák VAMED cég irányítja egy menedzsment szerződés értelmében. A brand- és menedzsment váltás természetesen magával hozta a változást a vezérigazgatói poszton is: a szeptember óta tartó átadás végeztével hamarosan távozik posztjáról Szabó Áron is, aki múlhatatlan érdemeket szerzett a szálloda és a fürdő sikerében, s akinek a munkáját a legmesszemenőbbig elismeri és köszöni az eddigi tulajdonos-üzemeltető cég.

Az Aquaworld Resort Budapest új vezérigazgatója Franz Graf, aki korábban több kelet európai országban is sikeres menedzser volt, s aki a német és angol mellett beszéli a cseh nyelvet is.

A VAMED egyébként eredetileg egészségügyi intézmények és kórházak üzemeltetésében vált ismerté világszert, de, mára fél tucat wellness szállodát - és hozzá tartozó fürdőt - üzemeltet Ausztriában. Ebben a kategóriában a budapesti az első külföldi vállalkozásuk.

Jelen soraink megjelentetésekor még javában zajlott az Aquaworld nagyszabású, 2014. évi partnerpartija, amely egyben az új menedzsment bemutatkozását is szolgálta, s amelyen részt vett Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár is.