Randi Gasztrohős módra: séfek és termelők a BGE-n

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 29. 13:24

Újra Gasztro Randit szerveznek a Gasztrohősök Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében.

A szeptember 6-ai termelő-étterem találkozóra idén is várják a jó minőségű hazai alapanyagokat kereső séfeket,étterem tulajdonosokat. A 2015-ben életre hívott rendezvény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, a beszállítói együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.

“Sokszor hallottuk a vendéglátóhelyektől, hogy nagyon nehéz megtalálni a jó minőségű árut kínáló, megbízható termelőket, akikkel együtt tudnak dolgozni. A Gasztrohősök pedig ott segítenek, ahol tudnak, így elindítottuk a Gasztro Randit, hogy minél több helyi alapanyagból készült étel kerülhessen a vendégek tányérjára” - mondta el Vighné Boóc Judit az alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.

A Gasztrohős

Fotó: turizmus.com

Tavaly nemcsak a fővárosban, hanem két vidéki helyszínen, Balatonszárszón és Egerben is randizhattak a termelők és az éttermesek. Így az összes eddigi esemény során több mint száz termelő és vendéglátóhely találkozott egymással és kialakult több együttműködés is.

A civil szervezet és a Budapesti Gazdasági Egyetem 2016 óta működnek együtt. Az oktatási intézmény Fenntarthatósági Stratégiájához jól illeszkedik a Felelős Gasztrohős célja - a felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetbarát törekvéseinek segítése. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.