Rangos elismerés egy magyar bornak

Forrás: MTI

 2018. február 22. 17:38

A Patricius Borház 2007-es évjáratú, 6 puttonyos tokaji aszúját választották a világ negyedik legjobb édes borának a Best Wine of the World 2017 borversenyen.

A borászat közlemény szerint a Best Wine of the World a legnagyobb és legnehezebb borverseny a világon, a nevezett borok mindössze 1 százalékát díjazzák. A Patricius Borház bora a nevezett több mint 22 500 bor közül került a döntőbe, ahol 180 bor közül sorolták a negyedik helyre.
Ugyanezt a bort korábban már két másik elismert nemzetközi borverseny, a Challenge International du Vin, Bordeaux és az International Wine Challenge, London szakértői is aranyéremmel jutalmazták.

A Patricius Borház aszúját már korábban is díjazták

Fotó: pixabay.com

A kiemelkedő eredmény újabb elismerése a tokaji borvidék különleges adottságainak és megerősíti, hogy a tokaji aszú nemzetközileg is egyedülálló bor – áll a közleményben. A Patricius Borház a borvidék nyolc dűlőjében, összesen 85 hektáron gondoz szőlőket. Borai több mint 50 nemzetközi aranyérmet nyertek, 2013-ban a borházé lett a Magyarország legszebb szőlőbirtoka, 2016-ban az Év pincészete díj.