Rangos elismerésben részesült a Prónay Kastély

Forrás: turizmus.com

 2018. november 18. 19:08

A szlovákiai Chateau Belában megrendezett gálesten adták át a The Heritage Hotels of Europe Awards díjakat. Az elismerések egyikét az alsópetényi Prónay Kastély kapta.

A szlovákiai 5-csillagos Château Belában megrendezett elegáns díjátadó ünnepségen hirdették ki a Heritage Hotels of Europe 2018 díjazottjait november 17-én. A 7 kategóriában kiosztott elismerés egyikét az alsópetényi Prónay Kastély kapta, ezzel bekerült Európa legjobbjai közé –tájékoztatott a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége.

Az alapító elnökök és a Hertiage Hotels of Europe 2018 díjazottjai. Tömösvári Szilvia (Pronay Kastély) ezüstszínű ruhában, jobbról a második, Gulyás Eszter (Magyar Kastélyszállodák Szövetsége) vörös stólával, jobbról az ötödik

Fotó:  Magyar Kastélyszállodák Szövetsége

A Prónay Kastély részéről Tömösvári Szilvia kastélyigazgató vette át személyesen az oklevelet, melyhez kapcsolódóan Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke, mint díjátadó elmondta, hogy a „Host of the Year“ cím talán a legrangosabb elismerés az összes kategória közül, hisz magába foglalja a teljes szolgáltatási paletta professzionális működtetését, mindemellett a házigazdák folyamatos jelenléte teszi igazán tökéletessé egy ilyen historikus épület mindennapjait.

A Heritage Hotels of Europe díjazottjai a 9 tagország több mint 100 történelmi háza közül kerültek ki.

Az utazók által leadott voksok után egy 7 tagú nemzetközi szakmai zsűri döntése alapján az alábbi kastélyok vehették át az elismeréseket:

A HERITAGE HOTELS OF EUROPE 2018 DÍJAZOTTJAI

Heritage & Design - Chateau Gbeľany, Gbeľany, Slovakia

Heritage & Wellness - Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica, Slovakia,

Heritage & Gastronomy  - Strasserwirt - Herrenansitz zu Tirol, Strassen,

Austria Heritage & Hospitality  - Romantik Hotel Gmachl, Elixhausen,

Austria Heritage & Culture Hotel - Schloss Leopoldskron, Salzburg

Austria Heritage & Romance Hotel - Château Béla, Belá, Slovakia

Host of the Year - Prónay Kastély, Alsópetény, Hungary

A Heritage Hotels of Europe az osztrák Schlosshotels & Herrenhäuser, a szlovák Historic Hotels of Slovakia és a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége együttműködéseként jött létre. Tagjaik egy közös „esernyő” alatt képviselik Európa kastélyszállodáit. Az együttműködéssel az alapító elnökök – Gulyás Eszter (Magyarország), Jan Svoboda (Szlovákia) és Max Eidlhuber (Ausztria) az európai szintű hálózatépítés és a jövőben egyre nagyobb teret nyerő kulturális turizmus erősítésének fontosságát helyezik a fókuszba. A tagországok: Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Németország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Svájc.

Prónay-kastély, Alsópetény

A Budapesthez közeli, teljes körűen felújított barokk műemlékegyüttes esküvők és családi, baráti események illetve konferenciák, szakmai és kulturális rendezvények helyszíneként a régmúltat idéző, békebeli hangulattal várja vendégeit. Fő profil: rendezvényhelyszín - esküvők és céges rendezvények helyszíne.

Szobák száma: 4 kastélylakosztály, 24 szállodai szoba.

A rendezvényterem kapacitása: 150 fő.