Rapidrandi a Földszinti Szekcióban

Forrás: turizmus.com

 2017. november 08. 17:15

Újszerű és kifejezetten tartalmas ülést tartott november 8-án az MSZÉSZ Földszinti Szekciója a mindössze 2 napja nyitva tartó 8 Trend étteremben, teltházas érdeklődés mellett.

A címben jelzett rapidrandizás persze nem azt jelenti, hogy a társkeresés lett volna a témája a front office-ban dolgozó kollégák összejövetelének. Hanem, hogy az öt aktuális és izgalmas témát öt asztalnál, workshop jelleggel, vetésforgóban vitatták meg a szakemberek.

A témák a következők voltak:

- „Hol ég a ház?" - Amit már rég meg kellett volna tenned IT témában

- Taxify – Utazz biztonsággal egy kattintással

- Handy – Ismerkedés az egyik legújabb szállodai innovációval

- Elektromos töltők telepítése a szállodákban – Előnyei és nehézségei az elektromos autótöltők térhódításának

- PARKL – Garázs az egész város / hogyan növeljük a parkoló bevételünket

Jó hangulatú beszélgetés a workshop egyik állomásán

A témákat 6-8 fős csoportok 20-25 percben interaktív módon tárgyalhatták ki finom kávé, tea és csipegetnivaló mellett, kötetlen, éppen ezért kifejezetten hatékony formában. Mint Franciscy Gergő, az MSZÉSZ Földszinti Szekciójának vezetője elmondta, a témák kiválasztásánál a szállodák bevételtermelő lehetőségeinek bővítése volt a fő szempont. Szerettek volna olyan lehetőségeket bemutatni, amelyek egyrészt új bevételforrást jelenthetnek a szállodáknak, másrészt növelik a vendégelégedettséget. A fenti témák közül gyakorlatilag mindegyik illeszkedett ebbe a tematikába.

Takács Zoltán, a Danubius Hotels IT munkatársának segítségével megismerhettünk egy check-listet arra vonatkozóan, hogy a legfrissebb előírásoknak is megfelelve mire érdemes odafigyelni ma egy korszerű szállodai IT-rendszer üzemeltetésénél. A szakember a konkrét kérdésekre is igyekezett megoldási javaslatokat adni.

A Taxify csapata az applikációalapú taxiszolgáltatás előnyeit vázolta fel, kiemelten bemutatva azokat a fejlesztéseket, amelyeket kifejezetten a HoReCa szektornak alakítottak ki.

Érdekes részleteket tudhattunk meg az elektromos autók üzemeltetéséről és a töltőállomások telepítéséről, illetve egy innovatív új parkolási rendszerről is, amely Parkl néven működik, és szeretné bevonni a városi parkolásba a hotelek üresen álló parkolókapacitásait is.

Rendkívül izgalmas innovációként bemutatkozott a hongkongi központtal működő Handy. Lényege, hogy a cégtől mobiltelefonokat vehetnek bérbe a hotelek, amelyek a szobai bekészítés részét képezik. A telefonra, amelyet a vendég a városba is magával vihet és végig magánál tarthat, a cég telepíti a szálloda kommunikálni kívánt adatait, szolgáltatásait, akcióit. Mivel a telefon a normál készülékekhez hasonlóan működik és internetkapcsolattal is rendelkezik, a szálloda folyamatosan kommunikálni tud a vendéggel, push üzeneteket küldhet, eljuttathat hozzá tetszőleges üzeneteket, miközben a vendég komfortérzetét is növeli.

A találkozó arra is jó alkalmat teremtett, hogy a kollégák egymással is megosszák tapasztalataikat és az őket aktuálisan foglalkoztató „földszinti" témákat. Ehhez családias és kellemes környezetet biztosított a helyszín, melynek célja, hogy rövidesen a kerület egyik legjobb éttermévé váljon. Mint megtudtuk, december elején a szomszédos üzlethelyiségben delikátesz üzlettel és borbolttal is bővül a kínálatuk.