RATIONAL AG: A cég történelmében először 1 milliárd eurós forgalom

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. január 18. 15:04

A RATIONAL, a melegételek készítésére specializálódott cég 50 éves története során először ért el a 2022-es pénzügyi évben valamivel több mint 1 milliárd eurós forgalmat mind az iVario, mind az iCombi főzőrendszereivel. Ez 31 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest (780 millió euró).

„Ez a fejlemény a pozitív üzleti fejlődés tükrében a teljes rendelésállománynak köszönhető, valamint az év második felében elegendő elektronikai alkatrészkínálatnak, ami a magas rendelési hátralék csökkentését eredményezte” – mondja Peter Stadelmann, a RATIONAL AG vezérigazgatója.

Mindkét termékcsoport hozzájárult a növekedéshez. Az iCombi termékcsoportban az előző évhez képest 28 százalékos árbevétel-növekedés várható a második fél évi jó alkatrész-elérhetőségnek köszönhetően. Az iVario termékcsoport értékesítése különösen jól nőtt, a növekedés 57 százalékos volt.

A Rational AG vezetősége | Balról jobbra: dr. Martin Hermann (CTO), Markus Paschmann (CSMO), dr. Peter Stadelmann (CEO), Jörg Walter (CEO), Peter Wiedemann (COO)

Fotó: Rational AG

Az eladások alakulásában kiemelkedtek az amerikai piacok, aránytalanul magas növekedési ütemekkel. Összességében szinte minden piac jól teljesített. Markus Paschmann, a RATIONAL AG CSMO-ja azt mondja: „Ez az egyedülálló siker a vásárlói előnyökre való összpontosítás, a beszállítókkal és kereskedőkkel való hosszú távú együttműködés, valamint az alkalmazottak fáradhatatlan erőfeszítése révén vált lehetővé.”

„A kamat és nyereségadó-ráfordítások levonása előtti eredmény (EBIT) körülbelül 237 millió eurót tesz ki, ami szintén rekordérték” – teszi hozzá Jörg Walter, a RATIONAL AG pénzügyi igazgatója. Ez a rendkívüli eredmény megerősíti, hogy az iCombi és az iVario maximális előnyt kínál az ügyfelek számára, és hogy a világszerte 2367 alkalmazott példamutató elkötelezettséget mutat a vállalat és ügyfelei iránt.

A Rational alkalmazottainak példamutató elkötelezettsége is hozzájárult a rekord mértékű forgalomhoz

Fotó: Rational AG

A vállalat a 2022-es pénzügyi évről, beleértve a 2023-as pénzügyi évre vonatkozó előrejelzést is, 2023. március 28-án ad részletes tájékoztatást az éves jelentés közzétételével és az éves sajtótájékoztatóval. A cég bejelentette továbbá, hogy a Felügyelő Bizottság döntése értelmében 2023. január 1-jétől Markus Paschmann veszi át Peter Stadelmann vezérigazgató-helyettesi posztját Peter Wiedemann életkorhoz kötött utódlási tervének részeként, aki 2023. január 1-jétől vezérigazgatói
posztját folytatja 2024 végéig.

Főzőbemutatóinkra Budapesten az alábbi linken lehet továbbra is jelentkezni:
https://www.rational-online.com/en_xx/see-for-yourself/rational-live/hu/

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország

Bemutató- és tréningközpont

1152 BUDAPEST
Szentmihályi út 167–169
AsiaCenter, Nyugati szárny 2.emelet

Tel.: +36 30 200 8212
E-mail: info-hungary@rational-online.com
Web: https://www.rational-online.com

Facebook http://facebook.com/RATIONAL.AG
Twitter http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)