Reggeli választékkal bővült a Damniczki Budapest

Forrás: turizmus.com

 2017. április 07. 10:52

A különleges, egyedi monodesszertek és fagylaltok után reggeli péksüteményekkel bővült a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra választéka.

Az ezt bemutató sajtóreggelin nemcsak a cukrászda filozófiájába illően természetes alapanyagú süteményeket ismerhettük meg, hanem készítőjüket, Markovics Gergelyt is.

Egészségesebb reggeli a Damniczki Budapestben

Fotó: Damniczki Budapest

A pesti belváros éttermeinek, cukrászdáinak választékában egyre nagyobb teret kap a reggeli, mert a vendégek életformájának természetes része lett a házon kívüli étkezés. Sőt, van olyan is, aki a Damniczki cukrászdában elfogyasztott reggelije és tárgyalásai után a Hold utcai piacon ebédel, és délután ismét a cukrászdában folytatja a munkáját, megbeszéléseit.

Erre, az egyre növekvő az igényre a Damniczki a nevéhez méltó módon válaszolt: olyan beszállító partnert keresett és talált a The Mill-ben, ahol természetes alapanyagokkal dolgoznak, nem használnak semmilyen térfogatnövelőt. Így az itt kapható péksütemények kisebbek ugyan, mint a közértben vásárolhatók, de ezek a leveles tészták minimum 30% vajat tartalmaznak (a croissant 50%-ot) , és friss zöldséget, most például medvehagymát. A túrós batyuba kerülő, fagylaltos kanállal adagolt túró, a kávéhoz kínált tej is ismerős tehenészettől érkezik, ahol szabadon tartják az állatokat.

A tudatosan, a természetes alapanyagokra építkező Damniczki cukrászdában ez a reggeli választék jól kiegészíti az autentikus kávékat, az egyedi teákat. Tavaly szeptembertől van étlapjukon reggeli, a The Mill-el az együttműködést azonban két hónapja kötötték meg.

Kapcsolódó cikkek

Gasztrotavasz Egerben

2017. március 27.