Régi és új kedvencekkel tér vissza a MÁK

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 14. 12:56

Szeptember 15-én Mizsei János séf és csapata újult erővel tér vissza megszokott helyére, a Vigyázó Ferenc utcába, hogy megmutassa: a budapestiekre hangolt skandináv gasztronómiának van létjogosultsága.

A MÁK idén ünnepelte volna tizedik születésnapját, és ünnepelte is, csak a buli kicsit másképp sikerült a tervezettnél.

A márciusi bezárás és két hónap szünet után a csapat fogta magát, lement a Balatonra, és egy foodtruckból mutatta be a MÁK életérzést, részben egy teljesen új közönségnek.

A MÁK pop-up óriási siker volt, és jó hír, hogy aki lemaradt róla, az most pótolhatja!

A konyha filozófiája továbbra is a skandináv gasztronómiai világnézetre épül

Fotó: MÁK

Mi változik?

Semmi és minden. A konyha filozófiája töretlenül a skandináv gasztronómiai világnézetre épül: természetközeli gondolkodás, kortárs megoldások és feledhetetlen ízek jellemzik.

A séf továbbra is kiemelten épít a helyi és szezonális alapanyagokra, valamint a fenntartható fejlődésre, távlati céljai között pedig a farm totable koncepció megvalósítása is előkelő helyen szerepel.

Az étlap struktúráját úgy találta ki, hogy kissé jobban megfeleljen a hazai vendégek szokásainak és elvárásainak; a vendégek ezentúl szabadabb kezet kapnak, és akár a degusztációs menü részleteit is ők állíthatják össze.

A kínálat egyik legizgalmasabb része, hogy a nyáron emblematikussá vált balatoni ételek most éttermi környezetben és tálalásban is bizonyítanak. Szóval aki azt hitte, a MÁK-ban sosem fog lángost enni, az tévedett.

A MÁK ebédmenüje is átesett egy kis fazonigazításon, ezentúl egy bővebb étlapról választhatnak a vendégek, és a gyors üzleti ebédek mellett lehetőség lesz a ráérősebb, kötetlenebb élményekre ebédidőben is.

Igen, a MÁK-ban akár lángost is ehetünk

Fotó: MÁK

Az ünneplés tehát nem marad el. Már az is maga az ünnep, hogy egy ilyen bizonytalan időszakban a MÁK újra ki tud nyitni, és mind konyhai csapatával, mind a szervizzel a folytatásra tud koncentrálni.

Szeptember közepétől tehát újra nyitva a MÁK, újabb csúcshellyel gazdagítva a Belvárosban nyitva tartó éttermek jelenleg visszafogott palettáját.