Regionális státuszt kapott a Kecskeméti Fürdő

 2013. szeptember 05. 16:32

A 2011. decemberében megnyílt Kecskeméti Fürdő szeptember 1–jén megkapta a regionális gyógyfürdő minősítést, amelynek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy Bács – Kiskun megye lakosai igénybe vehessék az összes itt biztosított szolgáltatást.

A Kecskeméti Fürdő már a kezdetektől fogva célul tűzte ki a gyógyítás mellett a komplex egészségügyi szolgáltató intézménnyé, valamint az ország egyik legfőbb gyógy – és idegenforgalmi célpontjává válást. A gyógyászat csak krónikus és kivizsgált betegeket fogad, vagyis nincs kivizsgálás, kizárólag javallatra, lelettel érkeznek a betegek. A gyógyászati részlegen a szakorvosi vizsgálatot követően egyénre szabott terápiatervet dolgoznak ki, amely alapján komplex hidro-, és balneoterápiás kúrát kínálnak vendégeiknek.

Kecskemét gyógyvize alkáli-hidrogénkarbonátos, de fontos alkotórésze a nátrium-klorid, a bróm, a jód és a fluor. Ez az összetételű gyógyvíz kiválóan alkalmas krónikus mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációs betegségek, sportsérülések utókezelésére, neurológiai kórképek, nőgyógyászati-urológiai gyulladásos betegségek kezelésére, vagy csak egy izomlazító fürdésre. A szolgáltatások közé tartoznak az orvosi gyógymasszázs, a hévízi iszappakolás, a víz alatti sugármasszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna, a kis- és középfrekvenciás elektromos kezelések, Bemer mágnesterápia, elektromos kádfürdő, egyéni-és csoportos gyógytorna, gyógypakolások.