Régióról régióra - jól fogadta az MSZÉSZ-tagság az új rendszert

 2014. április 29. 14:51

Lezárultak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége tavaszi régióülései. Összességében elmondható, sikerrel debütált az új, egyfajta továbbképzési funkciót is betöltő rendszer.

Kovács István főtitkár kérdésünkre elmondta: az ülések jellemzően hosszabbak voltak a korábbiaknál, több volt a praktikus, szakmai, új ismereteket közvetítő szeminárium szerű program az MSZÉSZ tevékenységéről szóló tájékoztatás, a lobbiügyek, és a régiós témák ismertetése, megtárgyalása mellett. Több régióban is nőtt az érdeklődés a korábbiakhoz képest.

A legnépszerűbb témák az online sales, a szállodai értékesítés szervezése, az üzleti tervezés, a szállodai belső ellenőrzés voltak, de a helyszínen zajló kötetlen beszélgetések újabb ötleteket is adtak a szervezőknek. Így a jövőben szeretnék például F&B, munkaszervezés, és szállodavezetés témákkal is kiegészíteni a tematikát.

Elmondható, hogy a tagszállodák képviselői - különösen a Balatoni, a Nyugati, az Északi és a Budapesti régióban - pozitív eredményekről, jó üzletmenetről  számoltak be úgy 2013 - at,  mint 2014 első két-három hónapját illetően. Többen új beruházási, felújítási tervekről is szóltak.

A régiós ülések új rendje szerint hasonló formában csak 2015 tavaszán gyűlnek majd össze vidéken a szállodások, ezek programjait a mostani tapasztalatokra építve állítják majd össze, várhatóan hasonló elvek és menetrend alapján.