Rekord forgalomra számít idén az NGM

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 09. 16:31

A turizmus idei adatai a jelek szerint új rekordokat állítanak fel – véli a Nemzetgazdasági Minisztérium. Mint közleményükben kiemelik: jól látható, hogy a magyar családok többet tudtak pihenésre fordítani júliusban, mint egy évvel ezelőtt, és 2 millió vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken.

A Központi Statisztikai Hivatal adatait elemezve kiemelik: TOP 10 piacunk forgalma az első hét hónapot tekintve ígéretesen alakul. Az élen továbbra is Németország áll, a második helyre feljött Oroszország viszont megelőzi a harmadik helyre került Ausztriát. Oroszországból az első hét hónapban továbbra is közel két számjegyű a növekedés (9,9%). 2014. január-júliusban a cseh (+11,6%) és a szlovák (+17,5%) piac kétszámjegyű vendégéjszaka bővülése mellett külön említést érdemel az Egyesült Államok 8,9%-os forgalmi növekedése.

Túl az egymilliomodik SZÉP kártyán, a pihenő kártyarendszer nyáron is bizonyít - fogalmaznak. Idén január és július között a kereskedelmi szálláshelyek 9,26 milliárd Ft értékben fogadtak el SZÉP Kártyát, ami közel 19%-os növekedés tavalyhoz képest. Ezen belül a júliusi felhasználás 2,7 milliárd Ft volt.

Továbbra is kitart az a tendencia, hogy a magas bázisnak számító 2013-as év adatait hónapról hónapra múlják felül az idei adatok.