Rekorderedmények az Orbisnál

Forrás: turizmus.com

 2016. október 27. 17:23

Idén negyedévről negyedévre újabb eredményeket értünk el stratégiai céljainkban, a teljesítményben, a portfolió és az emberek terén, melyek hatással vannak üzemeltetési és pénzügyi eredményeinkre, és a vendégelégedettségre – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója.

„Az Orbis teljes mértékben kihasználta a kedvező gazdasági környezetet, az aktív revenue managementnek, illetve a hatékony értékesítési- és disztribúciós tevékenységünknek köszönhetően, szem előtt tartva a vendégeink elvárásainak való megfelelést, rekord-magas eredményeket értünk el” – idézi a vezérigazgatót a cég közleménye.

Komoly pénzügyi eredményeket ért el a vállalat 8.6%-os nettó árbevétel növekedéssel, amely elérte a 237.2 millió Eurót és 11.1%-os EBITDAR növekedéssel a 2015-ös első 9 havi eredményekhez képest. Az üzemeltetési EBITDA 69.4 millió Eurót tett ki, ami 15.0%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az Orbis jelentős eredményeket ért el az üzemeltetési szinten is, mely 11.0%-os RevPAR növekedést jelent 39.3 euróig a teljes csoporton belül. Ez az átlagos szobaár +8.1%-os növekedésének, illetve a kihasználtság emelkedésének köszönhető, mely látható a régió összes országában.

 

Portfolió fejlesztés és eszközmenedzsment

Az eszközmenedzsment és a csoport portfoliójának fejlesztése fontos pillére az Orbis stratégiájának. A harmadik negyedévben a csoport két saját tulajdonú új szálloda megnyitását ünnepelte: ibis Gdansk Stare Miasto (120 szoba) és a Mercure Kraków Stare Miasto (200 szoba). Mindkettőt a BREEM zöld tanúsítvány figyelembe vételével építették, ami úttörő pozíciót biztosít az Orbis számára Lengyelországban ezen a területen. Ezen projekteknél a 2014 – 2016 években a befektetett tőke meghaladta a 25 millió eurót. Az Orbis vezető pozíciójának megerősítése érdekében a vállalat fejlesztési csapata négy új szálloda üzemeltetéséről írt alá megállapodást Lengyelországban, Romániában és Észtországban (több mint 600 szoba összesen). Ezek a szerződések segítenek abban, hogy tovább alakítsák a meglévő üzleti struktúrát és tovább növeljék a márkák ismertségét. Az Orbis fejlesztési terve továbbra is erőteljes, 2020-ig 27 új szállodát terveznek (összesen 3100 szobával). Terjeszkedésében az Orbis a fő üzleti csomópontokra és kulcsfontosságú városokra összpontosít, melyek „ajtót nyithatnak” új ígéretes piacok felé a régióban, mint például Románia és Macedónia, mindemellett a vállalat továbbra is nyitott bármilyen értéket teremtő lehetőség iránt.

Emberek

A vállalat nem érte volna el ezeket az eredményeket munkavállalói nélkül, akik hatékonyan valósítják meg a stratégiát. Ezért az emberi oldalon a harmadik negyedévben az Orbis nem csak a legjobb tehetségek felvételére és megtartására, illetve a digitális átalakulás támogatására fókuszált, hanem egy olyan új kultúra és vezetési stílus megvalósítására, mely támogatja a vállalaton belüli kezdeményezéseket. Az Orbis létrehozott egy „Shadow Comex” csoportot, mely 10 főből áll – nők és férfiak, szállodákból illetve a regionális központokból egyaránt bekerültek, de mind 35 év alattiak, az Y-generáció tagjai. Az „Orbis Shadow Comex” szerepe, hogy új perspektívát, szemléletet és ötleteket képviseljen az Orbis igazgatósága felé. Ahhoz, hogy az Orbis a szállodaipar meghatározója legyen, a vállalatnak szüksége van a különböző szemléletekre, a gondolatok és ötletek sokszínűségére.

 

Pénzügyi és működési eredmények