Rekordlátogatottság a BUSEXPO-n

 2014. április 24. 14:23

Látogatócsúcsot döntött a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) által szervezett idei BUSEXPO. Április 23-án több mint félezer látogató érkezett a zsámbéki drivingcamp Hungary területére.

A szektor legnagyobb hazai, ingyenes eseményének látogatószáma ezzel magasan meghaladta az első, tavalyi rendezvényét. A 2700 négyzetméteren felvonuló 33 kiállító között a legnagyobb hazai és külföldi buszgyártók, valamint a beszállító ipar is képviselte magát. A gyártósorról frissen legördült magyar busz mellett a külföldi gyártók újdonságai is bemutatkoztak: a közönség először láthatta a magyar fejlesztésű, kétszárnyú Credo Inovell 12-t, meg lehetett tekinteni a Mercedes-Benz Citaro G BlueTec®-Hybridautóbuszát.

 

Nagy érdeklődés kísérte a XX. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát, melynek előadói izgalmas és vitatott témákat jártak körül. A délelőtti, plenáris ülés után a közszolgáltatási, valamint a különjárati szekció más-más témákat járt körbe.

Többek között Völner Pált, a NFM infrastruktúráért felelős államtitkárt (egyben a rendezvény fővédnökét), Vitézy Dávidot, a BKK Zrt. vezérigazgatóját, Zsákay Lászlót, a BKC Zrt. turisztikai divízióvezetőjét, Máté Gábort, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. turisztikai divízióvezetőjét hallgathatta meg a közönség.