Rekordot döntött az országos vízipisztolycsata

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 20. 18:10

A Magyar Fürdőszövetség által szervezett, 37 fürdő részvételével zajló Országos vízipisztolycsata elérte a célját, ráadásul rögtön két rekordot is felállított: mind a résztvevők, mind a csatlakozó fürdők száma alapján.

A Magyar Fürdőszövetség ez évben új nyári strandattrakciót indított, melynek lényege, hogy egy előre bejelentett időpontban egyszerre több ezren vehettek részt egy vízipisztolycsatában - közölte a szövetség.

Az augusztus 19-re meghirdetett programhoz a Fürdőszövetség 37 tagfürdője csatlakozott, országszerte kerekítve összesen 5900 fürdővendég vett részt valamelyik strandon a csatában, mely 14 órától 15 percig zajlott. Ezzel két új rekord is született a helyszínek és a résztvevők számát illetően, hiszen eddig csak egy-egy strandon rendezték meg a csatát.

hungarospa_vizipisztoly

Országszerte összesen 5900 ember csatázott, 37 tagfürdőben

Fotó: Hungarospa/Facebook

A helyszíneket a 21. századi technika segítségével, online módon kapcsolták össze, így mindenhol ugyanakkor kezdődött a program. Ugyan az időjárás kissé szeszélyes volt, az ország minden részéből érkeztek résztvevők, összesen 5900 fő (a hitelesítési jegyzőkönyv szerinti +/-10% hibahatárral).

hungarospa_vizipisztoly

Túlszárnyalva a szigetvári fürdő eddigi rekordját, a hajdúszoboszlói Hungarospában kerekítve 1200 fő vett részt a vízipisztolycsatában

Fotó: Hungarospa/Facebook

A két új rekord mellett rekordot is döntöttek az egy helyszínen vízipisztolycsatát játszók számát tekintve. Túlszárnyalva a szigetvári fürdő eddigi rekordját, az új rekord kerekítve 1200 fő, helyszíne pedig a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdő volt.A rekordokat a Magyar Rekord Egyesület irányította és hitelesítette, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve. A Fürdőszövetség szervezőközpontja a budapesti Palatinus strandról koordinálta a nagyszabású akciót.