Rendhagyó program a HSM 29. találkozóján

 2014. június 07. 10:33

A Hospitality Sales and Marketing Szakmai Baráti Kör (HSM) a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum színháztermében tartotta júniusi találkozóját.

Kiss Imre igazgató tárlatvezetésével indult a program. Az óbudai Korona-téri múzeum egyedi „retro-gyűjteménye" családias környezetben ismerhető meg, a múzeumban megrendezett programok pedig Kultea márkanév alatt szerepelnek a programajánlókban: irodalmi estek, borestek, színielőadások.

 

A vendéglátóipari tárlat decemberben nyílik majd meg a nagyközönség előtt, hamarosan kitárja kapuit viszont a Dobos Delikát és a Bonfini Borozó is.

A sportesemények vonzerejét ismerhették meg a baráti kör tagjai: a vendégéjszakákra gyakorolt hatások mellett a sportközvetítések nézettségét és látogatottságát is rangsorolták a vendégelőadók.

 

 

A BSI marketingvezetője, Tamás Krisztián, a szezonon kívüli vonzerő megteremtésének eszközeiként mutatta be a budapesti, a Balatonon vagy a Hortobágyon megrendezett, valamint a kékes-tetői és velencei-tavi eseményeiket. A BSI a tavalyi évben közel százezer közvetlen résztvevőt vonzott a rendezvényeire, nem is említve a nézőket, akik egy tévés közvetítésnél is többen lehetnek. Az idelátogató külföldi résztvevők átlag felett, 3,4 napot tartózkodnak hazánkban, és körülbelül 25%-kal többet költenek.

 

Az Eurosport főszerkesztője, Szabó Gábor a tévés nézettségek és szakmai ismeretei alapján segített rangsorolni a sportágakat vonzerejük tekintetében. Sikerült néhány olyan sportágra reflektorfényt vetíteni, amely már most is jelentős mértékű és komoly vásárlóerejű szurkolótábort mozgat meg, ilyen például a kézilabda és a jégkorong. A magyar palettán vannak viszont még rejtett gyémántok, amelyek külföldön már jelentős profitot hoznak, ilyen lehetne például a tenisz, nemzetközi csillagokkal, többnapos kupákkal.

 

A Gloria Singers többnyelvű, különleges zenei bemutatója zárta a programot. Az ABBA slágerektől az „akrobatikus" operettig széles palettát ismerhettek meg a résztvevők. Tótpál Ágnes, a bemutató menedzsere régóta résztvevője a HSM programjainak.

A HSM következő, szezonzáró találkozója Bringó-hintózás lesz június 24-én. További információ hamarosan a HSM Facebook oldalán.