Rendhagyó szakácskönyv a Gusteau-ról, a Gusteau-tól

Forrás: turizmus.com

 2017. december 13. 16:22

A mádi Gusteau étterem legjobb receptjei jelentek meg egy rendhagyó szakácskönyvben, amelynek sajtóbemutatóját december 13-án tartották az MTA Kodály termében.

A különleges ételek, kivételes borok alcímet viselő könyv, a Furmint, Horváth Gábor séf és Pallagi Ferenc szerző közös munkája. De – és ezt a sajtótájékoztatón külön kiemelték – kellett hozzá egy olyan tulajdonosi szándék és nagyvonalú támogatás, mint amilyet Kovács Károly képvisel. Ő pedig Harmath Csaba gasztronómiai tanácsadó személyét emelte ki, aki hét évvel ezelőtt Horváth Gábor séfet ajánlotta a Gusteau étterem konyhavezetésére.

Szabó Edit, a sajtótájékoztató moderátora, Horváth Gábor séf, Kovács Károly tulajdonos

Pallagi Ferenc, a Lapcom korábbi vezérigazgatója, a Bors egykori főszerkesztője nyugdíjazása után a tokaji borvidékre költözött, és figyelemmel kísérte a mádi Gusteau étterem fejlődését. Azért tartja különlegesnek az ottani produktumot, mert Tokaj mögött nem áll olyan gasztronómiai hagyomány, mint a legtöbb francia borvidék mögött. Ezért érdemel különleges figyelmet Horváth Gábor séf és csapatának törekvése, hogy egyedi és különleges gasztronómiával egészítsék ki a világszerte ismert tokaji bort. Dancsecs Ferenc fotós több éves archívumából és új ételek fotójából, receptjéből állt össze ez a különleges szakácskönyv Ipacs Géza grafikai tervei nyomán, a Libri kiadásában.

Kapcsolódó cikkek