Rendkívüli ülés Brüsszelben a MUISZ kezdeményezésére

Forrás: turizmus.com

 2015. március 20. 12:11

A MUISZ kezdeményezésére rendkívüli ülést tartott 2015. március 17-én Brüsszelben az ECTAA (The European Travel Agents' and Tour Operators' Associations), 28 európai ország vezető utazási irodai szövetségének hivatalos EU-s lobbi szervezete.

A megbeszélés alapjául egy, a MUISZ új elnöksége által összeállított kérdőíves felmérés szolgált, melynek segítségével átfogó képet alkottak az egyes országokban működő tagok szervezeti felépítéséről, képviseleti súlyáról, finanszírozási módjáról és működési modelljéről. Az különböző országok szövetségei és az ECTAA asztalán lévő legfontosabb témákat is összegyűjtötték.

A képen balról jobbra Lars Thykier, az ECTAA dán elnöke, Hajdú Attila, a MUISZ Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának vezetője és Michel de Blust, az ECTAA belga főtitkára látható Erdei Bálint MUISZ elnök mellett.

A kutatás célja a MUISZ számára az volt, hogy jobban megismerjék a többi európai ország „muiszait", és átvehessenek az ő példáikból olyan elemeket, amelyek a magyar szakma számára hasznosak lehetnek. Számos területen sikerült best practice példákat begyűjteni, melyek gyakorlatba ültetése tovább erősíti majd hazánk vezető utazási irodai szövetségének munkáját, s a tagok jobb és hatékonyabb képviseletét, kiszolgálását teszik lehetővé.

Erdei Bálint, a MUISZ elnöke ezen a fórumon mutatkozott be az európai szövetségek vezetői körében, valamint jelen volt Hajdú Attila, a MUISZ Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának vezetője is.

Az ülésen döntés született arról, hogy az ECTAA következő közgyűlésének egyik témája a „sharing economy" lesz, hiszen az alternatív szállás, szállítás és egyéb szolgáltatások kínálata minden ország utazási irodáinak komoly fejtörést okoz, gazdaságainknak pedig adókiesést.