Rezsitámogatásra pályázhatnak a balatonfüredi vendéglátóhelyek

Forrás: turizmus.com

 2023. január 26. 11:17

Pályázatot ír ki a balatonfüredi önkormányzat a helyi vendéglátóhelyeket működtető vállalkozások januári és februári rezsiköltségeinek támogatására. Balatonfüredi éttermek, kávézók cukrászdák, büfék, kiszolgálással foglalkozó pékségek pályázatait várják.

A támogatás mértéke a januári és februári fűtési és világítási költségek 30 százaléka, de nem lehet több, mint havi 400 ezer forint. A vissza nem térítendő támogatást csak azok a szolgáltatók igényelhetik, amelyek hetente legalább három napot nyitva tartanak – írja a balatonfured.hu oldal.

A cikk szerint Balatonfüreden a koronavírus-járvány miatt a vendéglátóhelyek fenntartása és a munkahelyek megőrzése kapcsán nagy áldozatot hoztak a vendéglátással foglalkozó vállalkozások. A helyi közösség érdeke, hogy ezek a vállalkozások tovább tudjanak működni, a munkahelyeket meg tudják őrizni – ezért ír ki pályázati támogatást a város.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a kormány kiterjesztette a turisztikai kkv-kra az energiatámogatási pályázatot, amelyre január 20. óta lehet regisztrálni.

(Nyitókép: 123rf.com)