Rio 2016 - Az olimpiai létesítmények 38 százaléka van kész

Forrás: MTI

 2014. május 15. 18:36

Bő két évvel a Rio de Janeiró-i nyári olimpia kezdete előtt a sportlétesítmények 38 százaléka áll készen - jelentették be a szervezők.

A játékokon 37 helyszínen rendeznek versenyeket, ezek közül nyolc ideiglenes lesz, utána elbontják. A további 29 létesítményből tizenegy készen áll, nyolcat még fel kell újítani, tízet pedig fel kell építeni - számolt be a szervezők összegzéséről csütörtökön a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS).

A riói olimpiát négy nagy zóna - Barra, Copacabana, Deodoro és Maracana - létesítményeiben bonyolítják majd le, illetve a futballtorna megrendezésébe Salvador, Brazíliaváros, Belo Horizonte és Sao Paulo is bekapcsolódik.

A barrai olimpiai parkban négy helyszín készen áll, a vizes központ modernizálásra vár, hat végleges és három, csak az olimpiára készülő létesítményt viszont fel kell még építeni. Deodoróban egyelőre egyetlen sportcsarnok sincs kész, a munkálatok az év második felében indulnak. Copacabanán két helyszínen felújítási munkálatok lesznek, három arénát pedig csak a játékokra húznak fel. Maracanán három létesítmény kész, kettőt pedig felújítanak.

Mivel Brazília rendezi a labdarúgó-világbajnokságot, a futballstadionok készen állnak az olimpiára.