Robotok, generációváltás, influencerek a Földszinti szekció ülésén

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2019. április 05. 14:40

Ismét gyakorlatias, és a napi munkában gyakran felmerülő témákkal találkozhattak a résztvevők a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Földszinti szekciójának tavaszi ülésén, a K+K Hotel Operában.

Franciscy Gergő, a szekció vezetője izgalmas témákkal tűzdelte meg ezt a találkozót is.

Csizmazia Tibor, a robotokat foglalkoztató Enjoy Café tulajdonosa és üzletvezetője

Bemutatta koncepcióját és beszélt digitalizációról alkotott magánvéleményéről is Csizmazia Tibor, a robotokat foglalkoztató Enjoy Café tulajdonosa és üzletvezetője. Elmesélte, a robotok jelenlegi fejlettségükkel még nem is annyira valós segítség például a munkaerőgondokra, sokkal inkább egy vendégeket vonzó kuriózum, illetve a vendégtájékoztatásban jelenthet nagy segítséget, hiszen 30 nyelven ad információkat, a nap 24 órájában. Ugyanakkor nem vitás, hogy néhány éven belül elérik általánosan is azt a szintet, hogy már nem az lesz a kérdés, alkalmazunk-e robotokat a munkamenetben, csak az, hogy mire és hogyan. Mit mondta, jó esély van rá, hogy év végére az első hazai fejlesztésű robot is legördüljön a gyártósorról.

Bemutatkozott és interaktív játékra is rávette a társaságot a Budapesti Gazdasági Egyetem turizmus szakos hallgatóiból szerveződött Rubicons nevű kis csapat. A fiatalok nemrég kiemelkedő eredményt értek el egy nemzetközi hotelmenedzsment versenyen, ahol 5. helyet értek el a 36 résztvevőből. A téma pedig az old school és a new school ellentmondásai voltak, illetve, hogy a fiatalok hogyan adnának új válaszokat a felsőoktatás problémáira. Mint az egyetemisták kiemelték, a lexikális tudás mellett nagyobb hangsúlyt fordítanának a készségek fejlesztésére ás a gyakorlatra. A találkozón részt vettek a csapat felkészítői is, Karakasné dr Morvay Klára docens, az MSZÉSZ zöld szekciójának vezetője és Siket Zsolt, a Continental Group munkatársa is.

A fiatalok nemrég kiemelkedő eredményt értek el egy nemzetközi hotelmenedzsment versenyen

Izgalmas előadásban „rántotta le a leplet" az ál-influencerekről Sass Dani, az Armadillo reklámügynökség kreatív igazgatója, akivel televíziós műsorvezetőként is találkozhatunk. Kiemelte: nem megkerülhető ma már az influencer marketing, és hatékonyságát tekintve is számottevő, ezért érdemes ilyen irányban is gondolkodni a marketingbüdzsé megtervezésekor. Ugyanakkor mindenképpen óvatosságra és körültekintésre inti a szállodásokat az influencerek (sőt, megvan az új trend is, ők pedig az inspirátorok) kiválasztásában.

Sziklay-Pap Ferenc, a 3G Multimédia Kft. ügyvezetője a minőségi háttérzene szolgáltatásról beszélt. Érdekes információk hangzottak el arról, mi mindennek kell megfelelnie egy magára valamit is adó hotelben a háttérzenének, hogyan érdemes megválasztani, melyek a fő kritériumok. Cégük például teljesen személyre szabottan állítja össze a zenelistát minden hotelnek, a hangulatától, stílusától függően, sőt napszakra, a helyiség funkciójára lebontva. Sőt megtudtuk, egy kedvező konstrukciónak köszönhetően rajtuk keresztül az Artisjus is elengedi a jogdíjak egy tetemes részét.

Zárelőadásként Szilágyi Balázs ügyvezető mutatott be egy praktikus eszközt, amely Fastandcharger névre hallgat. Gyakorlatilag egy kis méretű telefontöltőről van szó, amely saját dokkolóval rendelkezik, és a szállodák recepciói plusz szolgáltatásként kínálhatnák vendégeiknek, akár ingyenesen, amivel fokozhatnák a vendégek elégedettségét és a vendégélményt.