Rocksztár a levegőben

 2014. augusztus 13. 15:33

Bruce Dickinson légitársaságot alapítana. A legendás Iron Maiden frontemberétől nem áll távol az iparág, másodállásban ugyanis 25 éve pilótaként repül.

A zenekar épp befejezte három éves (többek közt Budapestet is érintő) turnéját, Bruce Dickinson pedig szólókarrierbe kezdene. Két éve alapított Cardiff Aviation nevű cége immár beszerezte a szükséges engedélyeket a repülőgépek lízingbe adására, karbantartására és pilóták képzésére. A wales-i vállalkozás tervei szerint néhány éven beül 11-15 gépes flottát üzemeltet majd, és új szemléletet visz a légi közlekedésbe.

Dickinson korábban több mint 7000 órát repült a British World Airlines és az Astraeus Airlines gépein, sőt, gyakorta ő vezette az Iron Maident szállító privát repülőgépet is.

A Cardiff Aviation hangárjában karbantartási munkákat és javításokat végeznek lízingcégek és légitársaságok számára, Boeing és Airbus keskenytörzsű gépeken. A tervek között szerepel a régi, használaton kívüli gépek felújítása és lízingelése, de szükség esetén ezek a repülők a zsúfolt időszakokban kisegíthetik a légitársaságokat. A cég gépei és pilótái nyaranként Európában, télen pedig Ázsiában repülnének, az ad hoc charterek lízingelését jövőre kezdenék el.