Rókusfalvy Pál és Gábor: Csapatjátékosként maximálisan hiszünk a win-winben

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2022. február 21. 17:55

A rendezvényszervezői és vendéglátó szektor drámai visszaesése komoly kihívás elé állította a Roxer Csoport és a Rókusfalvy Birtok tulajdonosait, de a digitális megoldásoknak, online kommunikációnak köszönhetően a lezárások időszakában is fenn tudták tartani az érdeklődést.

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben, ameddig csak lehetett, igyekeztek megtartani a munkatársakat, miközben keresték az alternatív üzleti modelleket, a kreatív megoldásokat, amelyek lehetővé tették, hogy a teljes lezárás időszakában is működhessenek a vállalkozások.Felpörgették a házhoz szállítást, a szabályozásoknak megfelelő minipiacteret működtettek, és éltek a digitalizáció kínálta lehetőségekkel: webshopot indítottak, online borvacsorákat szerveztek, ahol a résztvevők az előre kiküldött alapanyagokból közösen főzhettek a Rókusfalvy Fogadó séfjével, és kóstolhattak a borászokkal.

„Kiderült, hogy az ilyen – egyébként a túlélést célzó – megoldások közül sok minden átmenthető a normális kerékvágásba, így a rengeteg tragédia mellett számos dologra megtanított bennünket a pandémia. Sajnos nagyon sok jogi tapasztalatot is sikerült begyűjteni, de talán a legnagyobb tanulság a digitalizáció ereje és fejlődési sebessége. Ezen a területen mindenkinek nagyon felkészültnek kell lennie a jövőben” – összegezte Rókusfalvy Pál és Rókusfalvy Gábor a legfőbb tapasztalatokat.

Rókusfalvy Pál (b) és Rókusfalvy Gábor (j): Hamarosan a korábbinál is izgalmasabb tematikával lepjük meg Etyek szerelmeseit

Fotó: turizmus.com/Dombóvári Judit

A 2021-es év egyik legnagyobb sikerének tartják, hogy a korábban elengedett roxeres kollégák többsége visszatért a csapathoz, és a „home office-os”, nehéz helyzetben is sikerült megtartani a munkatársak motiváltságát. Az év derekára már a vírus előtti létszámmal nézhettek szembe a szakmai kihívásokkal. Tovább bővült a kommunikációs ügyfeleik száma, és több sikeres kampányt is maguk mögött tudhatnak, ahogy az Etyeki Piknikek kapcsán is szerencsésnek mondják magukat. „Bár télen és tavasszal egy-egy piknik elmaradt, helyette a lassú újraindulás időszakában nyitott pincéket szerveztünk. Volt olyan rendezvényünk is, amelyet teljesen az online térbe tereltünk, és többkamerás élő közvetítéssel, online szavazással meg tudtunk valósítani olyan eseményt is, amelyről mindenki azt gondolta, hogy elmarad.Nyilvánvalóan rövidebb volt ez a szezon, de jó érzés volt azt tapasztalni, hogy a digitális megoldásoknak, online kommunikációnak köszönhetően a lezárások időszakában is fenn tudtuk tartani az érdeklődést. Amikor pedig – okos korlátozásokkal – végre lehetett valódi rendezvényeket szervezni, azonnal hatalmas érdeklődést tapasztaltunk a látogatók részéről.”

A sok megoldandó feladat mellett jutott idejük az infrastrukturális fejlesztésekre is. A Rókusfalvy Birtokon most fejeztek be egy borászati beruházást, a Rókusfalvy Fogadónál pedig szálláshelyfejlesztési beruházásba kezdtek, amit terveik szerint 2022 végén adnak majd át. „Nagyon hiszünk ezekben a fejlesztésekben, és bízunk benne, hogy a pandémiát követően még felkészültebben tudjuk fogadni a vendégeinket. 2022 amúgy is izgalmas évnek ígérkezik, hiszen Etyek kapcsán fontos mérföldkőhöz érkeztünk: tíz évig szerveztük a nagy fesztiváljainkat a térségben, az ezeket követő Etyeki Piknik rendezvénysorozat pedig most érkezik a tizedik évadához. Januárban az utolsó Téli Pikniket rendeztük meg, amely után egy újabb, reményeink szerint még izgalmasabb tematikával lepjük meg Etyek szerelmeseit. Erről azonban bővebben majd később...”

*

'21-re is lapot húztak címmel indított sorozatunkban meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszélnek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet. Milyen rejtett tartalékokat, szinte valószínűtlen megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz? A sorozatban eddig megjelent cikkeket itt érheti el.