Rómában a pandémia miatt bezárt 200 hotel fele már újranyitott

Forrás: turizmus.com

 2022. július 26. 17:31

A világjárvány idején bezárt kétszáz római szálloda fele már újra kinyitott – számolt be róla az Il Corriere della Sera napilap, a Federalberghi Roma elnökével, Giuseppe Rosciolival történő beszélgetésre hivatkozva.

Giuseppe Roscioli szerint az érdem egyértelműen a nemzetközi turistáké, akik a pandémia enyhülésével ismét nagy számban érkeztek az olasz fővárosba, egy váratlan beutazási hullámot okozva – írja az ItaliAbsolutely.

"Egy szinte váratlan fellendülést tapasztaltunk, ami bizonyíték arra is, hogy a rendezvények alapvető fontosságúak a turisták vonzásában. Ennek köszönhetően jó szezont zárhatunk, annak ellenére, hogy még mindig hiányzik számos látogató, például a kínaiak, az oroszok és más délkelet-ázsiai turisták" – tette hozzá Roscioli.

A pandémia miatt bezárásra kényszerült 200 szálloda között több nagy nevű ház is volt. Ezek közül a két klasszikus római hotel, a Piazza Barberini téren álló Bernini Bristol és a Via del Corsón található Grand Hotel Plaza nemrég nyílt meg újra.

roma_123rf

A Piazza Barberinin álló Bernini Bristol szálloda is bezárt a pandémia alatt, nemrégiben nyílt újra

Fotó: mistervlad/123rf.com

A római szállodák mostanra teljes kapacitással dolgoznak, miután behozták a pandémia miatti lemaradást, bár száz ház továbbra is zárva tart. Az Örök Város szállodáiban gyorsan újraindult az élet a turisták visszatérésével, április és június között a foglaltság átlagosan 80-85 százalékos volt.