„Romantikus légyottok” a szálláshelyeken

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 14. 14:56

Tízből négy szállásadónál fordult már elő, hogy gyors romantikára vágyó vendége csupán néhány órára akart nála szállást foglalni.

A titkos légyottra vágyók 90%-a a kisebb vendégforgalmú szállásokat részesíti előnyben, és főként a 31-50 éves korosztály él a „rövid foglalások” lehetőségével – derült ki a Szallas.hu adataiból.

A szállásadók 40 százalékánál próbálkoztak már be rövid foglalással, egyharmaduknál ez ráadásul havi rendszerességgel megtörténik, de vannak olyanok is, akiknél hetente beesnek a titkos légyottra vágyók. A rövid foglalások közel fele 5 óránál kevesebb időre szól, ezen belül a 2 órás időtartam a legelterjedtebb.

A Szallas.hu a már javában zajló Év Szállása verseny alkalmából készített friss felmérése szerint azonban az üzemeltetők többsége igyekszik kivédeni az ilyen típusú megkereséseket azzal, hogy a foglalás feltételeinél megszab egy minimum időtartamot, ami jellemzően egy vagy két éjszaka.

Akad olyan vendég, aki behűtött alkoholt kér

 

A titkos randevúzás különösen a 31-50 éves korosztály körében elterjedt, az ilyen típusú foglalások több mint kétharmadát ők adják. Előfordult már azonban kirívó eset is, az egyik szállásadó ugyanis arról számolt be, hogy egy alkalommal egy 68 éves úr érkezett hasonló korú partnerével romantikázni.

Apartman, panzió vagy vendégház a lopott órák helyszíne

A lebukás veszélye miatt a tilosban járó párok kerülik a 4-5 csillagos szállodákat, hoteleket, ahol nyüzsögnek a vendégek, helyettük inkább apartman (45,7%) vagy panzió, vendégház (44,8%) típusú szálláshelyet választanak, ahol kellő feltételek biztosítottak a teljes inkognitóhoz. „Ilyen kényes szituációban igyekeznek elővigyázatosak lenni a vendégek, nehogy egy nem várt ismerős tetten érje őket” – mondta Mészáros Judit, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

A romantikázni vágyó vendégeknek általában nincsenek túlzó igényeik, mindössze diszkréciót várnak a személyzettől. „A láthatatlanság a legtöbb vendég számára fontos, ezért foglaláskor sokaknak szempont az eldugott parkolási lehetőség” – magyarázta Mészáros Judit. Akad azonban olyan szállóvendég is, aki behűtött alkoholt vagy éppen befűtött szobát kér a szolgáltatás mellé.

A távozás hevében viszont gyakran hagynak ott személyes tárgyakat, a legtöbbször fehérneműre és valamilyen szexuális segédeszközre bukkan a takarító a szobában. Bár a szállásadók mindent megtesznek a diszkréció érdekében, húszból egy mégis volt már szemtanúja lebukásnak.