Rómeó és Júlia ágyában töltheti a Valentin-napot az Airbnb győztes párja

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2020. január 22. 13:51

Az Airbnb talán eddigi legütősebb marketingakciójával rukkolt elő: az angolszász országokban oly népszerű Valentin-napon idén bérbe adják a veronai Júlia-ház egyik szobáját.

A villába – amely egyébként az 1930-as évek óta múzeum, és évente milliónyi turista keresi fel – úgy juthat be a boldog kiválasztott fiatal pár, ha egy szívhez szóló levélben beszámol szerelmükről, és azt elküldi a lakásokat bérbeadó világcégnek.

Egyes források szerint korántsem biztos, hogy e 13. századi épület volt Júlia családjának lakhelye, de az erkély és a ház annyira autentikus, hogy mindenki ezt a helyszínt fogadja el a két tinédzser egymásra találásának helyszínéül.

A híres veronai erkély

Fotó: Airbnb

Shakespeare soha nem jelölte meg pontosan, hol is állt a valódi villa a később világhírűvé vált erkéllyel, ezért a hajdani tulajdonosok hasonló nevei alapján végül is ez maradt meg a helyi lakosok emlékezetében, mint a világ leghíresebb szerelmi tragédiájának helyszíne.

Az Airbnb győztes párja abban az ágyban hajthatja majd álomra a fejét, amely a híres Zeffirelli-féle filmváltozat forgatási díszlete volt. Bár a mai fiatalok közül vélhetően kevesen látták az annak idején nagy sikerű, Leonard Whiting és Olivia Hussey-féle változatot, az ötlet sokakat megmozgatott.

A Casa di Giulettában egy komornyik fogadja majd a fiatalokat, akik fenséges, Michelin-csillagos séf által kreált vacsorát fogyaszthatnak el, mielőtt kilépnek a gyönyörű erkélyre, majd nyugovóra térnek középkori szerelmi fészkükbe – írja a Daily Mail online kiadása.

A nászágy a Zeffirelli-film forgatási díszlete volt

Fotó: Airbnb

Természetesen csak egy éjszakáról van szó, hiszen ez a ház Verona leghíresebb turisztikai attrakciója, védett épület. A bérbeadáshoz a polgármester is hozzájárult, hiszen az izgalmas marketingötlet a világsajtóba repítette a város nevét. No meg a világ minden táján elgondolkodtatta a szerelmes párokat: megírják-e kalandos-romantikus történetüket és elutazzanak-e Veronába – akkor is, ha éppen nem ők nyernek?

Kapcsolódó cikkek