Rosék, pezsgők, street food, borjóga és egyéb programok a Városligetben

Forrás: MTI

 2024. május 27. 18:09

A csaknem negyven boros kiállító által kínált rosék, pezsgők és egyéb borok mellett street food és kézműves ennivalók, valamint számos program várja a közönséget a Rosalia Borpikniken május 31. és június 2. között a Városligetben.

A fesztivál főszereplői a rosék, gyöngyözők, habzók és pezsgők, de a pincészetek szortimentjében mindenki megtalálja a neki szóló stílust a könnyű fehérboroktól a testes vörösekig – közölték a szervezők, kiemelve a VinAgora Nemzetközi Borverseny külön standon bemutatkozó tételeit.

A gasztronómiai kínálat gerincét a street food irányzat adja, de a kínálatban lesz modern kisvendéglő újragondolt magyar specialitásokkal, kézműves desszert és prémium sajt is.

Akik előzetesen regisztrálnak, különleges borjógán vehetnek részt

Fotó: Facebook

A Rosalia színpad programját gyerekműsorok, különböző stílusban játszó DJ-k és egyéb fellépők színesítik, a Rosalia Lounge sátorban pedig a Le Troquet bár várja a belépésre jogosult vendégeket a borokkal croissant-nal, baguette-tel, játékokkal és francia borkóstolókkal.

A Kreatív kuckó számos családi programot kínál, míg a Jókutya Kutyaiskola foglalkozásokkal, tréningekkel és bemutatókkal kedveskedik az állatbarátoknak.

A mozogni vágyók – előzetes regisztráció után – borjógán vehetnek részt, majd a fesztivál utolsó napján 11 és 14 óra között napján tartják meg a Rosalia Brunch-ot, amelyre plédekkel, nyugágyakkal és piknikezéshez passzoló ételekkel-italokkal készülnek a szervezők.

A belépés ismét ingyenes lesz, kóstolni azonban csak a helyszínen vagy elővételben is megvásárolható, Rosalia- logós pohárban lehet majd.