Rosenstein Tibor a Gundelben főz majd

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 23. 14:20

Jövőre Szulló Szabina és Széll Tamás jegyzi majd a novemberi Gundel-díj gálaebédet, idén pedig a tavalyi nyertesen, Rosenstein Tiboron a sor.

A Gundel-díjat odaítélő bizottság szeptember 23-án, az idei díjazottak nevének bejelentésekor számolt be a gálaebéd megújításáról is.

A Gundel Károly díjat odaítélő grémium képviselői a szeptember 23-i sajtótájékoztatón, balról jobbra: Gundel János (a BGE-KVIK szakmai oktatója, a Gundel család képviselője), Kovács László (a Gundel-díjat alapító MVI elnöke és a grémium elnöke), Bíró Lajos (séf, étterem tulajdonos) és Kiss Imre (a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója)

Fotó: turizmus.com

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón két alapvető újdonságról is beszámoltak a Gundel Károly emlékére alapított díjat odaítélő grémium képviselői.

Egyrészt megtudhattuk, hogy idén november 24-én, s terveik szerint mostantól kezdve minden évben a Gundel étterem ad otthont a Gundel-díj átadására szervezett gálaebédnek.
Másrészt bejelentették azt is, hogy mostantól kezdve, minden évben az előző évi díjazottat kérik fel, irányítsa, szervezze a novemberi díjátadó gálaebédet. Így lehet majd, hogy idén novemberben a Gundel étteremben a tavalyi díjazott Rosenstein Tibor (az immáron emblematikus Rosenstein étterem tulajdonosa) irányításával készül majd az ebéd.
2020 őszén viszont a ma kihirdetett díjazott séfpáros: Szulló Szabina és Széll Tamás lesz a Gundel konyhafőnöke, legalább annak az egy ebédnek az erejéig.

Az odaítélő bizottság képviselői szándékosan fogalmaztak úgy, hogy a díjazottak szervezik, irányítják az ebéd elkészítését, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy valamennyi díjazott séf is egyben. Így van ez idén is, amikor a Dining Guide-díjas Stand Étterem és a Bocuse d'Or verseny magyar sztárjai, a  Szulló Szabina - Széll Tamás séfpáros mellett Gundel Károly-díjban részesült Meskál Tibor is, aki többek között a Schnitta Sámuel Magyar Gasztronómiáért Egyesület alapító tagja, valamint a Corinthia Hotel senior duty managere.

A Gundel Károly díj 2019. évi díjazottjai, balról jobbra: Szulló Szabina, Széll Tamás és Meskál Tibor

Fotó: turizmus.com

A sajtótájékoztatón a 125 éves Gundel Étterem képviseletében Angelus Barbara marketing és kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a Gundel-ház új vezetése elkötelezett a tradíciók ápolása mellett, ezért  mostantól örömmel adnak otthont a 136 évvel ezelőtt született vendéglős legendáról, Gundel Károlyról elnevezett díj gálaebédjének.

A sajtótájékoztató keretében Gyimesi Zsuzsa főszerkesztő röviden bemutatta Az Ízvezető c. most készülő könyvet, amely  a magyar gasztronómia közelmúltban elhunyt, meghatározó személyiségének, Jakabffy Lászlónak állít emléket.

*

Kovács Lászlóval, az MVI elnökével a Trend Fm készített rádióinterjút a Gundel-díjról, amit a nyílra kattintva hallgathat meg.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).

Kapcsolódó cikkek