Rotterdamban nyitott hibrid szálláshelyet az a&o Hostels

Forrás: turizmus.com

 2022. május 06. 10:57

Rotterdamban nyitotta meg második hollandiai szálláshelyét a berlini székhelyű a&o Hostels.

Második házát szerezte meg a berlini székhelyű a&o hibrid hostellánc Hollandiában. A bővülésnek köszönhetően az egykori Hotel Rotterdam City május 1. óta a&o Rotterdam City néven működik. A 118 szobás, Rotterdam városközpontjában fekvő szálláshelyen 2022 végére fejeződnek be az átalakítási és felújítási munkálatok.

"Tartjuk a szavunkat: a Benelux államok továbbra is a kívánságlistánk élén állnak – most sikerült megszereznünk Rotterdamot, mint 100 százalékos a&o helyszínt” – nyilatkozta Oliver Winter, az a&o vezérigazgatója, hozzátéve: a bérleti szerződés 20 évre szól, valamint két alkalommal további öt évre meghosszabbítható.

Az új hotel/hostel Rotterdam központjában található

Fotó: a&o Hostels

Az ingatlan a bécsi JPI Hospitality Advisory GmbH tulajdona. Gebhard Schachermayer, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: "A Hotel Rotterdam megvásárlásával a JPI Hospitality-nek sikerült kibővítenie szállodai portfólióját egy feltörekvő desztinációban. Nagyon örülünk, hogy az a&o Hostels-t választottuk üzemeltetőnek.”

Az a&o Európa vezető hostelmárkája, kilenc országban 40 telephellyel rendelkezik. Minden helyszín központi elhelyezkedésű és kiváló megközelíthetőségű. Az a&o Rotterdam City mindössze egy kilométerre található a városközponttól és alig 10 perc sétára a Rotterdam Centraltól, a főpályaudvartól.

Az a&o olcsó vagy középkategóriás szállodák átvételével bővíti portfólióját

Fotó: a&o

A rotterdami helyszín összhangban van a vállalat azon stratégiájával, hogy „a meglévő hostelek száma lehetőleg olcsó vagy középkategóriás szállodák felvásárlásával vagy átvételével növekedjen” – magyarázza James Simmonds, a lánc új informatikai igazgatója, aki csapatával együtt az a&o európai terjeszkedéséért felel. A járvány ellenére az elmúlt két évben négy új hibrid szálláshely nyílt meg – Rotterdam immár a korábban megígért „tudatos és élénk terjeszkedés kiindulópontja”.

Az a&o Rotterdam egyik egyedi hangulatú szobája

Fotó: a&o

A lánc további erőteljes növekedést tervez Európában, különösen olyan metropoliszok szerepelnek a listán, mint Madrid, Róma, London, Párizs és Brüsszel. A terjeszkedés során fontos szempont, hogy az új házakat hosszú távú bérleti szerződésekkel tudják megszerezni, valamint azok tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthetőek legyenek.

Kapcsolódó cikkek